Suntem instituția responsabilă cu elaborarea strategiei de punere în aplicare a Programului de Guvernare în domeniile TINERET și SPORT.

Misiune

Ne-am asumat ca misiune crearea unui mediu favorabil, care să acționeze ca facilitator și catalizator pentru promovarea și dezvoltarea tineretului și sportului în România.

Viziune
Viziunea noastră este aceea de a  răspunde aspirațiilor și nevoilor tinerilor, susținându-i spre progres și evoluție, precum și promovarea unei culturi a sportului în rândul cetățenilor și a performanței în sport.

Valori

Ne-am însușit și promovăm următoarele valori:

INTEGRITATE

Ne ghidăm după cele mai înalte standarde de etică profesională.

ACCESIBILITATE/ TRANSPARENȚĂ

Practicăm o politică a ușii deschise și operăm cu toată echitatea și transparența.

RESPONSABILITATE

Suntem orientați spre rezultate, asumate cu responsabilitatea dată de statutul pe care îl avem.

LUCRUL ÎN ECHIPĂ

Promovăm munca în echipă și schimbul de informații și resurse, inclusiv la nivelul celor 2 domenii pe care le gestionăm.

 

Proiectul „Campionii României în școală, liceu și universitate” demarat de Ministerul Tineretului și sportului, are ca scop creșterea gradului de participare activă și sistematică a populației școlare la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale – spiritul de echipă, solidaritatea, tolerantă și fair-play-ul – contribuind la obținerea unui nivel corespunzător al potențialului biomotric al populației școlare și la îmbunătățirea calității vieții.

Campionii României în școală, liceu și universitate” își propune să aducă în școli, licee și universități personalitățile sportive, modele din sportul românesc, sportivi de performanță, campioni în sporturile practicate, pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă.