29 noiembrie a fost o zi specialã pentru elevii Liceului Pedagogic "Ioan Popescu" din Bârlad care au avut in mijlocul lor, ca invitat de onoare, o emblemă a sportului cu balonul oval, pe domnul col. (r) Neculai Postache - maestru emerit al sportului, campion național, campion european cu echipa națională de rugby a României în anul 1975.

Pe lângă invitatul de onoare al acestei acțiuni, au fost prezenți domnul Răducu Tatu - director executiv D.J.S.T. Vaslui, doamna Pașca Gabriela - director al Liceului Pedagogic "Ioan Popescu" Bârlad, domnul Popa Ciprian - director de dezvoltare a regiunii nord-est, din cadrul Federației Romane de Rugby, domnul Gambuta Marius - câștigător al Cupei României la rugby în anul 1986 cu echipa Rulmentul Bârlad, domnii Pantiru Valerian, Tufaru Daniel si Bistriceanu Cristian-profesori de educatie fizica.

A fost o întâlnire cu multe întrebari, atât personale cât și din cariera de sportiv, adresate invitatului special, care a raspuns cu mare bucurie observând interesul manifestat de elevi. Neculai Postache a scos în evidență valorile care definesc jocul de rugby și nu numai: integritate, pasiune, solidaritate, disciplină, respect.

Mulțumim, domnule Neculai Postolache!