Programul național „Campionii României în școală, liceu și universitate” a fost lansat pe data de 29 noiembrie 2017 la Reșița, în prezența triplului campion mondial la box, reșițeanul Francisc Vaștag care a venit în fața elevilor din Școala Gimnazială nr. 9 din Reșița, dar și la Colegiul Economic al Banatului Montan.

Marele campion le-a vorbit acestora despre importanța practicării sportului în general, dar și a celui de performanță făcând referire la diferite ramuri sportive, afirmând în dese rânduri, „…eu cred că trebuie să stăm de vorbă și cu părinții, pentru ca au un cuvânt mare de spus în viața copiilor. Până intră în sala de sport, că apoi se îndrăgostesc ei de sport…”.

La deschiderea acestui eveniment în județul Caraș Severin, a oferit câteva detalii și directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș Severin, domnul Hogea Cătălin care a precizat că se bucură de existența unui astfel de proiect de anvergură națională și că a rămas plăcut impresionat de numărul mare de elevi care au participat cu ocazia lansării în cele două școli din Reșița, menționând că s-ar bucura foarte mult ca aceste evenimente să aibă efect măcar pentru o parte din cei prezenți, motivându-i să performeze pe viitor în diverse sporturi.

Atât elevii de la liceu cât și cei din școala gimnazială s-au bucurat și au apreciat această inițiativă, chiar dacă unii dintre aceștia acum l-au cunoscut pentru prima data pe Francisc Vaștag, un campion al românilor de pretutindeni care nu are nevoie de nici un fel de prezentare.

IMG 20171129 102644