Prima întâlnire în cadrul proiectului „Campionii României in școală, liceu și universitate”, din județul Timiș, organizată de  Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, s-a  desfășurat  vineri, 24 noiembrie 2017, ora 15,00 la Timișoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul”  Timișoara. La această primă întâlnire au participat ca invitați, personalități ale sportului: doamna Doina Moț (componentă a echipei naționale de volei a României locul III la Campionatul European și locul IV la Jocurile Olimpice – Tokyo 1964), dl. Luciean Vasilache (component al echipei naționale de handbal a României locul III la Jocurile Olimpice – Moscova 1980), dl Gyula Gallovits (pentatlon modern  participant la Jocurile Olimpice Moscova 1980 și locul III la Cupa Campionilor Europeni echipe de club). 

Din partea organizatorilor a luat cuvântul și a moderat această întâlnire directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, dl. Adrian Tal , iar din partea  Inspectoratului Școlar Județean Timiș a participat dl.inspector specialitate Constantin Osain. Au mai fost alături de noi în desfășurarea acestui eveniment reprezentantul Primăriei Timișoara, dl. Mihai Costa – șef birou sport și administrare baze sportive, dar și cei doi directori ai Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timișoara, domnii Călin Rosemblum și Mihai Ion.

În deschiderea acestui eveniment , în aceași locație începând cu ora 14,00, in cadrul Simpozionului Național „Educație prin sport și pentru sport”, acțiune la care au fost prezenți profesorii de educație fizică la școlile din Timișoara, directorii de la Cluburile Sportive Școlare din județul Timiș dar și reprezentanți ai Facultății de Educație Fizică și Sport, directorul DJST Timiș a prezentat acest program național. La acest simpozion a participat și d-na Simona Amânar Tabără de 29 de ori medaliată la competițiile majore.

thumbnail

timis1

timis 1.1

timis 1.3

timis 1

Simona Amanar

Amanar 2