Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş a demarat astăzi a doua acţiune din cadrul proiectului ”Campionii României în școală, liceu și universitate”. După ce vineri, Simona Amânar tabără, Doina Moţ, Lucian Vasilache şi Gyula Gallovits au fost prezenţi la Liceul cu Program Sportiv Banatul (http://www.djst-timis.ro/stiri/a-demarat-proiectul-campionii-romaniei-in-scoala-liceu-si-universitate), astăzi campania de informare s-a mutat la Liceul Emanoil Ungureanu.

Alături de directorul DJST Timis Adrian Tal şi inspectorul şcolar din cadrul IŞJ Timis Constantin Usain, au vorbit liceenilor două persoanlităţi din lumea sportului bănăţean. Este vorba despre domana Maria Dida Ghiaţă, antrenor emerit de canotaj, decorată cu Steaua României de preşedenţie şi cu titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei, multiplă campioană naţională şi internaţională şi antrenoare cu 500 de sportivi medaliaţi la competiţii şi Iulian Teacă, multiplu campion naţional de scrimă şi antrenor.

La întâlnirea care a durat puţin peste o oră au participat circa 100 de persoane, elevi, profesori, inspectori.

Cei doi le-au destăinuit tinerilor secretele din viaţa de campioni şi i-au îndemânat să facă sport, mai ales că principiul mens sana in corpore sano este actual ca niciodată.

Întâlnirea de astăzi a fost interactivă, iar la sfârşit elevii au pus întrebări invitaţilor speciali.

1

2

3

4

5

6