Astazi 7 decembrie 2017, in prezenta a peste 300 de elevi de la Colegiul National „Matei Basarab"din Ramnicu Valcea, s-a desfasurat a doua actiune din programul national „Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”.
La acest eveniment au fost prezenti patru sportivi de performanta dintre cei pe care ii are judetul Valcea si anume: Bîlă Andreea Raluca – karate, Lazăr Nicoleta – handbal, Alexandrescu Lelioara – atletism si Dinu Paul Viorel – karate.

Bîlă Andreea - Raluca - Multipla Campioana Nationala, Europeana si Mondiala de Karate si castigatoare a Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului si Sportului, obtinand in anul 2014 Centura Neagra si gradul 2 DAN. Este Antrenor de Karate. A obtinut peste 100 de medalii la Campionate Mondiale (stilul shotokan), Campionate Europene (stilurile shotokan si wado ryu), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale.

Lazar Nicoleta - a participat de-a lungul carierei sale la peste 100 de meciuri de handbal fiind castigatoare a mai multe titluri in: Liga Nationala, Cupa Romaniei, Cupa IHF si Supercupa Europei. Actualmente antrenoare de handbal la C.S. Chimia Rm.Valcea.

Lelioara Alexandrescu - Fosta atleta de performanta, multiplu medaliata la Campionatele Nationale de atletism, actualmente antrenor de atletism si director la C.S. CHIMIA Rm.Valcea.

Dinu Paul - Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion National si castigator al Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru al Sportului, Antrenor Emerit, si Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului si Sportului, obtinand in anul 2017 Centura Neagra si gradul 5 DAN Karate Shotokan. A obtinut un numar de 188 de medalii, dupa cum urmeaza: 55 medalii aur, 52 medalii argint si 81 medalii bronz la Campionate Mondiale (stilurile shotokan si goju ryu), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu, shito ryu si goju ryu), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale.

A fost decorat de catre Presedintele Romanie cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Karate si de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, in repetate ocazii.