In data de 12.12.2017, Scoala Gimnaziala din comuna Oltenesti a fost gazda programului national "Campionii Romaniei". Ca si invitati au fost directorul executiv al D.J.S.T. Vaslui si fostul handbalist Gheorghe Pruteanu, acum pensionar.

Campion național la juniori, fostul handbalist Gheorghe Pruteanu și-a dedicat întreaga viață sportului, pe care l-a slujit la intensitate maximă.

A avut o carieră atât la școală, unde a fost metodist și antrenor de handbal, cât și ca animator al sportului în cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST). Cât a fost sportiv, i-a plăcut performanța, reușind, în anul 1970, să devină campion național cu Liceul de Industrie Ușoară Iași. La seniori, a îmbrăcat tricourile echipelor Voința Iași, Metalurgica Iași, Metalul Vaslui, de unde s-a retras la vârsta de 37 de ani. Ca antrenor, a reușit să se califice la mai multe turnee finale de handbal, echipa sa obținând un titlu de vicecampioană, în 1992, la școli generale urban, apoi un titlu de campioană, în 1993, la aceeași competiție.

La juniori I, a luat locul 8 la turneul final, în 1995, cu Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, iar la juniori II a ratat podiumul în același an, terminând pe locul IV. 

Peste 30 de copii au fost interesati de parcursul dumnealui ca sportiv si antrenor, de modul cum se ajunge la performanta. Nu in ultimul rand, domnul Raducu Tatu a indemnat copiii spre mijcare, expunandu-le beneficiile sportului si a miscarii.