O nouă acțiune din cadrul programului național “Campionii României în școală, liceu și universitate a avut loc de mărțișor la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Oradea în organizarea D.J.S.T. Bihor în parteneriat cu ISJ Bihor. Pe cochetul teren din tartan acoperit cu schelet metalic și prelată, în condiții mai bune decât în multe săli de sport, peste 200 de elevi din ciclul primar și gimnazial au întâmpinat-o cu aplauze pe multipla campioană europeană la karate kyokushin, Anca Wallmen. În prolifica ei carieră Anca a fost o sportivă exponențială, pe lângă multele titluri naționale cucerite ea a devenit de 5 ori campioană europeană, de 3 ori a câștigat medalia de argint și o dată a urcat pe poziția a III-a a podiumului. Cu o condiție fizică de admirat, deținătoarea centurii negre 5 dan și președinta Federației Române de Karate Kyokushin le-a vorbit copiilor despre cât de important este sportul, atât pentru minte cât și pentru corp. Anca i-a îndemnat pe cei prezenți să facă orice sport le place, să-i forțeze pe părinți să le acorde tot sprijinul pentru a practica mișcarea într-o formă organizată, spunând: ”Pentru mine, o zi în care nu merg la sală sau în care nu citesc o carte, consider că e o zi pierdută. Pentru că, la fel cum ne antrenăm mușchii, trebuie să ne antrenăm și mintea! ”

Anca Chirila 3

Anca Chirila 4

Anca Chirila 2

Anca Chirila 1

Anca Chirila 6

Anca Chirila 5

Anca Chirila 8

Anca Chirila 7

Demonstrația de karate oferită de Riana şi Kevin, doi dintre sportivii clubului patronat de Anca și în același timp elevi  ai școlii gazdă, a fost cel mai bun exemplu  venit în sprijinul cuvintelor campioanei, care la finalul evenimentului a fost asaltată de copii pentru poze și autografe.

Anca Chirila 9

Anca Chirila 10

Mulțumiri și aprecieri dlui director Gheorghe Troie și colectivului de profesori pentru găzduire, pentru importanța și deschiderea pe care le oferă educației fizice și sportului în școala lor.

Anca Chirila 11