O nouă acțiune din cadrul proiectului “Campionii României în școală, liceu și universitate“ a fost organizată, joi 29 martie în sala de festivități a Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea, de DJST Bihor și ISJ Bihor. 300 de liceeni și cursanți ai școlii de meserii au așteptat-o cu mare interes pe cea mai cunoscută sportivă a bihorului, Larisa Florian. La 22 de ani și cu o carieră sportivă de 13 ani, judoka orădeancă deține 14 titluri naționale la cadeți, juniori, tineret și seniori, este dublă campionă europeană la cadeți în 2011 și la tineret în 2013 și de alte 3 ori medaliată la Campionatele Europene, vicecampionă mondială de juniori în 2014 și de alte două ori medaliată cu bronz. Larisa Florian a urcat pe cea mai inaltă treaptă a podiumului la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Turcia în 2011și a cucerit medalia de argint la Universiada din Korea de sud în 2015. La momentul actual, speranța la o medalie cât mai strălucitoare la JO Tokyo 2020 pentru jodoul românesc, se clasează pe locul șase în ierarhia mondială întocmită de Federația Internațională de Judo pe baza rezultatelor obținute în circuitul mondial World Tour Judo.

Larisa Florian 1

Larisa Florian 2

Larisa Florian 15

Legitimată la Liberty-CSM Oradea sub comanda antrenorului Aurelian Fleisz, Larisa a participat în această lună la două turnee de Grand Slam și Grand Prix, unul în Maroc și altul în Rusia, unde a câștigat o medalie de argint respectiv a fost eliminată în semifinale. Chiar dacă pare firavă la prima vedere, campioana are un caracter puternic, de luptătoare, este foarte perseverentă și deosebit de competitivă. Chiar dacă pregătirea și antrenamentele la care participă sunt foarte grele și au determinat-o la un moment dat să renunțe la sportul de performanță, visul ei de a deveni campionă mondială și campioană olimpică au readus-o pe tatami unde se pregătește cu și mai multă îndârjire. “Când eram mică am făcut handbal și atletism, îmi place foarte mult și inotul, dar mulți antrenori și tehnicieni mi-au spus că sunt foarte talentată pentru judo. Nu cred că aș fi reușit atâtea performanțe până acum dacă n-aș fi muncit și n-aș fi tras la antrenamente. Fără muncă, indiferent de talentul pe care îl aveți în domeniul pentru care vă pregătiți, nu o să puteți obține rezultate și nu o să fiți satisfăcuți le-a transmis Larisa Florian celor prezenți.

Larisa Florian 3

Larisa Florian 13

 Larisa Florian 5

Sportiva le-a povestit celor prezenți că în puținul ei timp liber îi place să citească, să călătorească și, ca orice tânără din ziua de azi, să facă shooping. Dar timpul liber îi este limitat și de faptul că este studentă la Facultatea de Geografie, Sport și Turism, secția Kinetoterapie și Motricitate Specială, din cadrul Universității Oradea.

Larisa Florian 7

Larisa Florian 8

Larisa Florian 4

Larisa Florian 9

Larisa Florian 14

Larisa Florian 6

Larisa Florian 16

Larisa Florian 10

Larisa Florian 11

Mulțumim gazdelor de la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” pentru primirea făcută, iar pentru implicare și participare dlui director Ruben Filimon, d-lui profesor Dan Moldovan și jurnalistului sportiv Victor Mihalcea.

Sărbători Pascale fericite tuturor!

Larisa Florian 12