Programul NaţionalCampionii României în şcoală, liceu şi universitate”  în vizită la  Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare" din Comuna Bârşeşti, joi, 17.05.2018.

 Şcoala cu cls. I – VIII Bîrseşti, jud. Vrancea, funcţionează în satul Bîrseşti având vechi tradiţii în istoria dezvoltării învăţământului din zonă. Comuna Bîrseşti este situată în partea de nord – vest a judeţului Vrancea, în depresiunea cu acelaşi nume, ce este străbătută de DN 2D Focşani – Braşov. Situată între km 51 si 54 se învecinează la est cu Vizantea Livezi şi Valea – Sării, la sud cu com. Vrîncioaia, la vest cu com. Păuleşti şi Tulnici, iar la nord cu com. Negrileşti. Comuna este alcătuită din doua sate: Bîrseşti si Topeşti, ce sunt aşezate de o parte si de alta a râului Putna care traversează comuna de la est la vest.

Pe plaiurile acestea mioritice şi-a petrecut vacanţele copilăriei, la bunici, cunoscuta handbalistă Valentina Ardean Elisei. Focşăneanca noastră "Alice”  joacă în prezent pentru clubul SCM Craiova și echipa naţională de handbal a României pe postul de extremă stângă. "Alice" este și căpitanul echipei naționale a României.

Gazdă ospitalieră a evenimentului a fost domnul director al şcolii, prof. Burloiu Laurenţiu.

CAMPIOANA Mirela Danţiş (Ţugurlan) a răspuns “prezent” şi acestei etape din derularea proiectului naţional CAMPIONII ROMÂNIEI, vorbindu-le elevilor despre cariera sa impresionantă, despre bucuria victoriei, gustul amar al eşecului şi etapele parcurse până la atingerea apogeului în sportul de înaltă performanţă.

Au fost prezenţi la eveniment aproximativ 80 elevi care au admirat cu plăcere si curiozitate filmuleţe prezentate, au adresat întrebări şi au primit răspunsuri din partea organizatorilor.

Ispectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a fost reprezentat de către doamna prof. Violeta Mincă, inspector şcolar de specialitate educaţiei fizică şi sport, iar din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport și Tineret Vrancea au participat domnul director executiv Daniel Gongu, doamna Lucica Dulcescu şi domnul Cătălin Florin Chiper, inspectori în cadrul compartimentului sport.

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 10

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 9

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 8

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 7

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 6

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 5

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 4

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 3

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 1

Campionii Romaniei etapa a XVIII a DJST Vrancea Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Barsesti 17.05.2018 2