Miercuri, 29.11,2017 la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava a avut loc conferința de presă pentru deschiderea Proiectului Național Campionii României în Școală, Liceu și Universitate. Proiectul este dezvoltat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret cu ajutorul partenerilor instituționali: Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratele Școlare Județene, Comitetul Olimpic și Sportiv Român dar și Campionii Olimpici, mondiali, europeni ai României.
       La conferința de presă de deschidere au participat Directorul Executiv al DJST Suceava, dl Petru Enache, Coordonatorul proiectului la nivel județean, Consilier sport, dl Mihai Androhovici și Directorul adjunct al Clubului Sportiv Municipal Suceava, dl Valerică Gherasim. Acesta a participat în dublă calitate, pe lângă funcția managerială, dumnealui este și antrenor emerit la disciplina lupte, fiind un formator permanent de campioni.
       Proiectul Campionii României în școală, liceu și universitate își propune să aducă în unitățile de învățământ personalitățile sportive românești pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă și pentru a implica campionii de mâine.