O nouă acțiune din cadrul proiectului “Campionii României în școală, liceu și universitate“ a fost organizată, joi 29 martie în sala de festivități a Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea, de DJST Bihor și ISJ Bihor. 300 de liceeni și cursanți ai școlii de meserii au așteptat-o cu mare interes pe cea mai cunoscută sportivă a bihorului, Larisa Florian. La 22 de ani și cu o carieră sportivă de 13 ani, judoka orădeancă deține 14 titluri naționale la cadeți, juniori, tineret și seniori, este dublă campionă europeană la cadeți în 2011 și la tineret în 2013 și de alte 3 ori medaliată la Campionatele Europene, vicecampionă mondială de juniori în 2014 și de alte două ori medaliată cu bronz. Larisa Florian a urcat pe cea mai inaltă treaptă a podiumului la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Turcia în 2011și a cucerit medalia de argint la Universiada din Korea de sud în 2015. La momentul actual, speranța la o medalie cât mai strălucitoare la JO Tokyo 2020 pentru jodoul românesc, se clasează pe locul șase în ierarhia mondială întocmită de Federația Internațională de Judo pe baza rezultatelor obținute în circuitul mondial World Tour Judo.

Larisa Florian 1

Larisa Florian 2

Larisa Florian 15

Legitimată la Liberty-CSM Oradea sub comanda antrenorului Aurelian Fleisz, Larisa a participat în această lună la două turnee de Grand Slam și Grand Prix, unul în Maroc și altul în Rusia, unde a câștigat o medalie de argint respectiv a fost eliminată în semifinale. Chiar dacă pare firavă la prima vedere, campioana are un caracter puternic, de luptătoare, este foarte perseverentă și deosebit de competitivă. Chiar dacă pregătirea și antrenamentele la care participă sunt foarte grele și au determinat-o la un moment dat să renunțe la sportul de performanță, visul ei de a deveni campionă mondială și campioană olimpică au readus-o pe tatami unde se pregătește cu și mai multă îndârjire. “Când eram mică am făcut handbal și atletism, îmi place foarte mult și inotul, dar mulți antrenori și tehnicieni mi-au spus că sunt foarte talentată pentru judo. Nu cred că aș fi reușit atâtea performanțe până acum dacă n-aș fi muncit și n-aș fi tras la antrenamente. Fără muncă, indiferent de talentul pe care îl aveți în domeniul pentru care vă pregătiți, nu o să puteți obține rezultate și nu o să fiți satisfăcuți le-a transmis Larisa Florian celor prezenți.

Larisa Florian 3

Larisa Florian 13

 Larisa Florian 5

Sportiva le-a povestit celor prezenți că în puținul ei timp liber îi place să citească, să călătorească și, ca orice tânără din ziua de azi, să facă shooping. Dar timpul liber îi este limitat și de faptul că este studentă la Facultatea de Geografie, Sport și Turism, secția Kinetoterapie și Motricitate Specială, din cadrul Universității Oradea.

Larisa Florian 7

Larisa Florian 8

Larisa Florian 4

Larisa Florian 9

Larisa Florian 14

Larisa Florian 6

Larisa Florian 16

Larisa Florian 10

Larisa Florian 11

Mulțumim gazdelor de la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” pentru primirea făcută, iar pentru implicare și participare dlui director Ruben Filimon, d-lui profesor Dan Moldovan și jurnalistului sportiv Victor Mihalcea.

Sărbători Pascale fericite tuturor!

Larisa Florian 12

Proiectul “Campionii României în școală, liceu și universitate“ a programat joi 15 martie un nou și inedit episod în micuța sală de sport a Școlii Gimnaziale “ Szacsvay Imre” din Oradea. Aproximativ 100 de copii au primit-o cu aplauze pe colega lor mai mare, Huszar Ingrid, nimeni alta decât cea care, anul trecut, a doborât recordul național la 100 m bras stabilit în 1997 de campiona olimpică de la Sydney 2000, Diana Mocanu. La doar 14 ani Ingrid domină aproape totalitar întrecerile de înot din România și a avut evoluții mai mult decât promițătoare la mai multe competiții internaționale. Noianul de medalii obținute, timpii din ce în ce mai buni dar și cele 8 recorduri naționale doborâte și deținute de Ingrid nu au trecut neobservate de către Federația Română de Înot și Pentatlon Modern. Insăși președinta federației, campioana olimpică de la Atena 2004, Camelia Potec a remarcat-o la câteva concursuri și a inclus-o în lotul național olimpic de juniori.Ingrid Huszar 1

Ingrid Huszar 2

La începutul celor 9 ani de înot sportiva Clubului Sportiv “Crișul” Oradea a fost pregătită de antrenorul Illes Zsolt, iar de un an a trecut sub comanda antrenoarelor Georgeta Schier și Cristina Madău.

Ingrid Huszar 5

Ingrid Huszar 8

Ingrid Huszar 9

Ingrid le-a spus copiilor că “orice poți să îndeplinești dacă îți dorești, dacă ești perseverent, încrezător și ambițios”. Întrebată de copii dacă mai are timp și de școală cu atâtea antrenamente și concursuri, campioana  a răspuns că pentru ea e foarte important să fie atentă la orele de clasă pentru că așa pleacă de la școală cu lecțiile învățate, având nevoie doar să le mai repete odată, seara după antrenament.

Chiar dacă de multe ori a fost tentată să rupă orice legătură cu sportul de performanță, Ingrid nu a făcut acest pas pentru că iubește înotul, îi place să învingă, să fie cea mai bună și adoră ca după fiecare concurs să mergă acasă cu brațele pline de medalii și premii.

Ingrid Huszar 10

Ingrid Huszar 4

Ingrid Huszar 3

Ingrid Huszar 11

La doar 14 ani Huszar Ingrid este una dintre speranțele României pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris-2024 și, de ce nu, în 2020 la Tokyo. Multă baftă!

Ingrid Huszar 12

Ingrid Huszar 7

Ingrid Huszar 6

O nouă acțiune din cadrul programului național “Campionii României în școală, liceu și universitate a avut loc de mărțișor la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” din Oradea în organizarea D.J.S.T. Bihor în parteneriat cu ISJ Bihor. Pe cochetul teren din tartan acoperit cu schelet metalic și prelată, în condiții mai bune decât în multe săli de sport, peste 200 de elevi din ciclul primar și gimnazial au întâmpinat-o cu aplauze pe multipla campioană europeană la karate kyokushin, Anca Wallmen. În prolifica ei carieră Anca a fost o sportivă exponențială, pe lângă multele titluri naționale cucerite ea a devenit de 5 ori campioană europeană, de 3 ori a câștigat medalia de argint și o dată a urcat pe poziția a III-a a podiumului. Cu o condiție fizică de admirat, deținătoarea centurii negre 5 dan și președinta Federației Române de Karate Kyokushin le-a vorbit copiilor despre cât de important este sportul, atât pentru minte cât și pentru corp. Anca i-a îndemnat pe cei prezenți să facă orice sport le place, să-i forțeze pe părinți să le acorde tot sprijinul pentru a practica mișcarea într-o formă organizată, spunând: ”Pentru mine, o zi în care nu merg la sală sau în care nu citesc o carte, consider că e o zi pierdută. Pentru că, la fel cum ne antrenăm mușchii, trebuie să ne antrenăm și mintea! ”

Anca Chirila 3

Anca Chirila 4

Anca Chirila 2

Anca Chirila 1

Anca Chirila 6

Anca Chirila 5

Anca Chirila 8

Anca Chirila 7

Demonstrația de karate oferită de Riana şi Kevin, doi dintre sportivii clubului patronat de Anca și în același timp elevi  ai școlii gazdă, a fost cel mai bun exemplu  venit în sprijinul cuvintelor campioanei, care la finalul evenimentului a fost asaltată de copii pentru poze și autografe.

Anca Chirila 9

Anca Chirila 10

Mulțumiri și aprecieri dlui director Gheorghe Troie și colectivului de profesori pentru găzduire, pentru importanța și deschiderea pe care le oferă educației fizice și sportului în școala lor.

Anca Chirila 11

 

De ziua internațională a femeii  “Campionii României în școală, liceu și universitate” a programat o nouă acțiune la Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea, în organizarea D.J.S.T. Bihor și în parteneriat cu ISJ Bihor. În micuța sală de sport, 100 de elevi din ciclul primar și gimnazial l-au primit cu aplauze pe multiplul campion național, european și mondial la karate tradițional, Raul Tudorică. Chiar dacă are doar 28 de ani, după Campionatul Mondial de anul trecut desfășurat la Cluj, Raul a anunțat că vrea să încheie activitatea ca sportiv și să se dedice catedrei universitare și celei de antrenor. Cu o carieră sportivă prolifică începută la vârsta de 4 ani, în care a cucerit 14 medalii europene din care 4 de aur și 12 medalii mondiale din care 5 de aur, Raul Tudorică reprezintă transpunerea perfectă a dictonului latin “Mens sana in corpore sano” având în vedere că este absolvent a două facultăți, că este doctorand și asistent universitar.

Raul Tudorica 2

Raul Tudorica 3

Raul Tudorica 4

Raul Tudorica 6

Raul Tudorica 5

La întâlnire campionul a venit însoțit de doi dintre elevii săi, Briana și Darius în vârstă de 7 ani, care au oferit două demonstrații de karate, una de kata și una de kumite.

Raul Tudorica 7

Raul Tudorica 8

Raul Tudorica 9

Raul Tudorica 10

Ca de fiecare dată, întâlnirea s-a încheiat cu poze și autografe oferite de campion celor prezenți. Mulțumiri profesorilor catedrei de educație fizică, Beatrice Simuț, Radu Bitea și Tiberiu Kiss.

Raul Tudorica 11

Raul Tudorica 12

Raul Tudorica 13

 

O noua acțiune în cadrul programului național “Campionii României în școală, liceu și universitate” a fost organizată de D.J.S.T. Bihor în parteneriat cu ISJ Bihor la Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta. Invitatul zilei de 22 februarie, fostul baschetbalist  Attila Veres, a fost întâmpinat de peste 300 de elevi ai colegiului în sala de sport alături de directorul Vasile Trancău și profesorii de educație fizică și sport Maria Negrău, Marius Popescu, Cristina  și Vlad Simina. Multiplu campion național cu Universitatea Cluj, West Petrom Arad și Asesoft Ploiești, Attila Veres a fost timp de 13 ani conducătorul de joc a reprezentativei României pentru care a evoluat în peste 80 de meciuri. Coleg de lot cu Toni Alexe, Cătălin Burlacu sau Marcel Țenter, Tilu (așa cum îl alintă prietenii), a avut parte în frumoasa lui carieră de tot ceea ce poate oferi sportul de performanță: victorii, înfrângeri, bucurii, dezamăgiri, faimă, trofee, coechipieri, adversari, lacrimi, regrete, învățăminte și mai ales prieteni. Unul dintre aceștia este Dragan Petricevici care i-a fost antrenor la toate echipele unde a jucat și cu care colaborează în prezent ca antrenor secund al lotului național feminin al României. Având în auditoriu fetele echipelor de baschet ale CSS Teodor Nes, Attila Veres a îndemnat toți copiii să facă sport, nu neapărat baschet, dar dacă au înclinații pentru altă ramură să aibă curajul să încerce. Finalul întâlnirii a fost rezervat autografelor și amintirilor surprinse pe telefoanele mobile alături de unul dintre Campionii României din Bihor.Veres Attila 7

Veres Attila 2

Veres Attila 13

Veres Attila 9

Veres Attila 15

Veres Attila 10

Veres Attila 16

Veres Attila 1