La 62 de ani Fejer Ivan este cunoscut în Oradea, și nu numai, ca cel mai longeviv poloist din Romania. În 2003, la 50 de ani, Ivan era component de bază a echipei de polo Crișul Oradea, care încrisese pe atunci o echipă de juniori în Liga Națională. Dar adevărata sa carieră sportivă de mai bine de 30 de ani a fost descrisă în cuvinte emoționante și cu țintă precisă celor 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir” într-o nouă acțiune din cadrul programului național “Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Ivan Fejer 8

Gazde primitoare au fost profesorii de educație fizică și sport Ioan Pantea, Bogdan Iova, Ioan Fildan și Alexandru Naom precum și dna director Viorica Popa.

Ivan Fejer 5

Ivan Fejer 4Dublu Campion Național în 1985 și 1986, finalist al Cupei Cupelor în 1981, dublu medaliat cu echipa națională la Universiadă, aur la Sofia 1977 și bronz la București în 1981, Fejer Ivan s-a destăiniut în fața copiilor spunându-le acestora cât de mult l-a ajutat în viață faptul că a practicat un sport atât de greu dar și frumos. Cu o condiție fizică și o sănătate de invidiat, campionul i-a captivat pe copii cu povestirile despre sport, echipe, coechipieri, adversari, antrenamente și competiții, concluzionând că niciun sport nu este mai bun sau mai rău decât altul, important este să practici orice formă de mișcare fizică. Ivan Fejer 3

Ivan Fejer 2

Acțiunea s-a încheiat cu multe autografe și fotografii cu și de la un sportiv care a luptat pentru tricolor mai bine de 13 ani. Întotdeauna alături de poloul românesc după retragere, Fejer Ivan a fost membru în comisia de organizare a CE de polo Masters Oradea 2009, având atunci și calitatea de Membru în Comitetul Masters al Ligii Europene de Natație.

Ivan Fejer 9

Ivan Fejer 7

Ivan Fejer 6

Ivan Fejer 10

Ivan Fejer 1

Proiectul “Campionii României în școală, liceu și universitate“ a continuat azi, 31.01.2018, în Oradea la Școala Gimnazială Ioan Slavici. Peste 150 de copii au primit-o cu aplauze pe colega lor mai mare, BIANCA AURELIA BENEA, o adevărată Laura Badea a scrimei bihorene. Școala nu a fost aleasă întâmplător deoarece Bianca a auzit aici primul ei sunet de clopoțel. Când era în clasa a III-a a participat  în școală la o selecție la scrimă, iar cel care a remarcat-o primul a fost multiplul Campion Național, component al echipei de aur a clubului Crișul Oradea, Alexandru Nyistor, cu care dealtfel face și primele antrenamente. La doar câteva luni după ce a pus prima dată mâna pe spadă, Bianca participă la primul ei concurs, la Satu Mare, acolo unde, cel care îi este antrenor și azi, prof. Nicolae Ille, o înscrie la o categorie mai mare pentru că ea era cu mult mai înaltă decât fetițele de aceeași vârstă. Din acel moment, adică de mai bine de 10 ani, cei doi se pregătesc împreună, astfel că rezultele n-au întârziat să apară. Primul titlu de campionă națională la copii în 2010, urmat de cele la juniori și cadeți din 2011, 2012, 2017 și ultimul, acum câteva zile, în 2018.

IMG 20180131 123013

IMG 5800

IMG 20180131 123358

 

Munca, seriozitatea, dăruirea și pasiunea pentru scrimă i-au adus Biancăi și o binemeritată convocare la loturile naționale acolo unde a reprezentat tricolorul în nenumărate competiții. Și mai mult decât atât, împreună cu echipa, a cucerit medaliile de bronz la Campionatele Europene din 2015 și 2016.

IMG 20180131 122244

IMG 5806

IMG 20180131 123140

 BIANCA BENEA este una dintre marile speranțe ale României pentru Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020, unde sperăm să câștige o nouă medalie pentru scrima românească. De aceea îi spunem și noi la fel cum scria Ioan Slavici în povestea “Ileana cea șireată”: “Mult noroc să ai, fata mea, căci tu ţi-ai păzit credinţa!

IMG 20180131 123655

IMG 20180131 123617

IMG 5811

Joi 14 dec, la Liceul Teologic orthodox “Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, a avut loc întâlnirea medaliatului  olimpic la judo de la JO Los Angeles 1984, Mihai Cioc, cu elevii claselor primare. Acest al VIII-lea eveniment bihorean din cadrul programului național “Campionii României în școală, liceu și universitate“ a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Bihor.  Aproximativ 100 de copii au fost atrași de poveștile spuse de fostul mare sportiv și, împreună cu gazetarul Victor Mihalcea, au pus fel de fel de întrebări. Îndemnându-i să facă mișcare, să fie activi, Mihai Cioc a concluzionat că sportul l-a facut mai puternic, mai dârz, mai competitiv și l-a pregătit pentru viață așa cum niciun alt domneiu nu ar fi putut să o facă.

Alături de Mihai Cioc au fost profesorii de educație fizică și sport și directorul școlii, prof. Radu Rus care s-a arătat încântat și mulțumit de faptul că școala pe care o conduce a fost inclusă în programul național “Campionii României în școală, liceu și universitate“, mulțumind în acest sens DJST Bihor.  

cioc 1

cioc 2

cioc 3

cioc 4

cioc 5

cioc 6

cioc 8

cioc 9

cioc 10

cioc 11

cioc 12

 

25 ianuarie este data reluării acțiunilor “Campionii României în școală, liceu și universitate“ în județul Bihor. Prima gazdă din 2018 a fost Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Oradea în a cărui micuță sală de sport 200 de elevi au primit-o cu multă căldură pe LIGIA DAMARIS BARA GROZAV, deținătoarea celei mai mari performanțe din atletismul local.

În iulie 2011, la Campionatele Mondiale de atletism desfășurate la Lille(Franța), Ligia urca pe prima treaptă a podiumului la săritura în înălțime cu un rezultat unic în istoria probei, fiind singura sportivă care și-a depășit, într-un concurs de asemenea anvergură, cel mai bun rezultat personal cu 9 cm. Chiar dacă accidentările au ținut-o departe de sectorul de sărituri mai mulți ani, timp în care campiona a devenit soție și mamă, Ligia a revenit anul trecut în activitate când a și câștigat titlul național. Acum ea se pregătește pentru apropiatele campionate naționale de sală și speră la un rezultat care să-i aducă o mult dorită calificare la Campiontele Europene din primăvară.

IMG 5764

IMG 5777

Emoționant a fost și momentul în care Ligia a primit un frumos buchet de flori iar toți cei prezenți i-au cântat “La Mulți Ani” pentru cei 24 de ani pe care i-a împlinit pe 26 ianuarie.

IMG 5770

IMG 5772

IMG 5776

IMG 5773

IMG 5762

IMG 5782

IMG 5786

 

Programul de joi, 7 decembrie, a cuprins la prânz o nouă întâlnire a domnului Cristian Gațu, de data aceasta cu elevii Școlii Gimnaziale "Dacia" din Oradea, în a cărei sală de sport s-au strâns peste 400 de copii. "Faceți mișcare, faceți sport, nu păcăliți orele de educație fizică pentru că vă păcăliți sănătatea voastră. Aveți o sală de sport cum puține școli din țară au, profitați la maxim de condițiile pe care le aveți." a spus fostul președinte al Federației Române de Handbal care la final a acordat autografe și s-a fotografiat cu toți copiii prezenți. Astfel s-a încheiat la Oradea o săptămână plină programului național "Campionii României în școală, liceu și universitate", în care au avut loc 5 întâlniri cu tinerii bihoreni și un eveniment la care au participat peste 50 de profesori de educație fizică și sport din întreg județul.

dacia1

dacia2

dacia5

dacia6

dacia7

dacia8

dacia9

dacia10