Joi, 17 mai 2018, în cadrul Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”, 150 de elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială “Andrei Șaguna” din Deva au discutat cu multipla campioană la gimnastică, Gina Gogean. Ca de fiecare dată, campioana a subliniat aspectul importanței practicării sportului pentru sănătate, performanța sportivă fiind un rezultat al descoperirii talentului sau înclinației către o anumită disciplină sportivă.

”În realizarea visului este foarte importantă perseverența, tenacitatea, munca și dorința de a realiza lucruri mărețe.” a declarat campioana.

La eveniment a fost prezentă alături de echipa DJST Hunedoara, directorul școlii, doamna prof. Dana Popa si profesorii din catedra de educație fizică și sport.

În cadrul Programului Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”, miercuri, 9 mai 2018, elevii de la Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva s-au întâlnit cu campionul mondial la box WBO, Mihai Leu.

Campionul, alături de directorul Colegiului Național Sportiv Cetate Deva, domnul profesor Adrian Liga și consilierii de specialitate din cadrul DJST Hunedoara, prof. Marius Simina și prof. Marius Biji, le-au vorbit elevilor despre sport și beneficiile lui.

O întâlnire care sperăm să fi rămas pe retina și în memoria celor peste 350 de elevi, care la rândul lor i-au asaltat cu întrebări referitoare la viața de sportive de înaltă performanță, sau ce simți atunci când ești pe podium și se cântă imnul național.

Joi, 22 februarie 2017, în cadrul Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”, aproape 300 de elevi și cadre didactice de la Colegiul Național "I.C. Brătianu" din Hațeg s-au întâlnit și au discutat cu campioana la atletism Marieta Ilcu -Răileanu. Fosta mare campioană a subliniat aspectul importanței practicării sportului sub orice formă și implicațiile sociale, respectiv rolul profilactic în menținerea unui corp sănătos.


” În realizarea visului este foarte importantă perseverența, tenacitatea, munca și dorința de a realiza lucruri mărețe.” a declarat campioana. Gazda evenimentului a fost doamna prof. Rodica Badea, directorul Colegiului.

Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate” a revenit în Valea Jiului. La Petrila, 170 de elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic "C. Brâncuși" s-au întâlnit cu Avram Marius Iancu, campionul la înot de anduranță.

În deschidere s-a prezentat intenția acestui proiect național și împreună cu cei prezenți s-a urmărit prezentarea proiectului și un scurt film despre activitatea sportivului. Elevii au discutat cu campionul despre ce înseamnă să lupți până îti atingi obiectivele și despre cum se poate realiza performanța. ” Nimic important nu se face ușor, nimic important nu se face singur.” a declarat campionul.

Gazda evenimentului a fost directorul Colegiului , Prof. Dr.Ing.Mitran Cecilia Livia.

Joi, 15 februarie 2018, în cadrul Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”, 60 de elevi și cadre didactice de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Petroșani s-au întâlnit și au discutat cu înotătorul Avram Iancu. Acesta le-a povestit celor prezenți despre importanța realizării visului personal. Inspirat fiind de lectură, visul s-a concretizat în cele două succese ale sale, traversarea Canalului Mânecii și parcurgerea înot a celor 2860 de km ai Dunării de la izvor și până la Marea Neagră.

La eveniment au fost prezenți alături de echipa DJST Hunedoara, directorul Colegiului , prof. Alexandru Lăutaru și directorii adjuncți prof. Robert Humel și prof. Balazs Amalia .