O nouă acțiune în cadrul Proiectului ”Campionii României în școală, liceu și universitate” s-a derulat astăzi, 06.12.2017 în sala de sport a Colegiului Tehnic C.D. Nenițescu, unde s-a desfășurat cea de a III-a ediție a competiției de Rugby Tag ”Muguri Maramureșeni” la nivel gimnazial. 

Astfel, în fața a peste 120 de elevi de la mai multe școli din Județul Maramureș s-a prezentat echipa de Rugby CSM Știința Baia Mare. Componenții echipei, în frunte cu antrenorul George Sava le-au vorbit tinerilor despre importanța practicării sportului, mai mult implicându-se efectiv în faza de încălzire cînd au schimbat pase cu elevii ce se pregăteau pentru competiție.

Și pentru că proiectul este un parteneriat între Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale, de la acțiune nu au lipsit pe lângă Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean prin persoana doamnei Inspector de specialitate, Toma Simona, iar din partea Federației Romane de Rugby, domnul Sabău Gheorghe, fost arbitru internațional și în prezent Director de Dezvoltare Transilvania, un asiduu promotor al practicării Rugby-ului Tag în școală și principalul organizator al competiției.

RT 8

RT 6

RT 2

RT 1

 

A doua acțiune a Direcției pentru Sport și Tineret Maramureș în cadrul proiectului ”Campionii României în școală, liceu și universitate” proiect susținut de Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Ministerul Educației Nationale, a prilejuit în data de 29 Noiembrie, întâlnirea dintre elevi ai Liceului cu Program Sportiv  Baia Mare cu gimnasta Rodica Dunca, Campioana Mondiala și Vicecampioană Olimpică – Moscova 1980.

Întâlnirea a fost o surpriză pentru ambele părți, copiii fiind îmbrăcați în porturi populare cu ocazia evenimentelor din preajma Zilei Naționale a României și a avut un real succes, întrebările pe care aceștia le-au adresat campionanei fiind dintre cele mai variate.

IMG 20171129 090234

 

La prima acțiune pilot inițiată de Direcția pentru Sport și Tineret din Maramureș s-a pus accentul pe ceea ce reprezintă reconversia într-o nouă ramură de sport pentru înalta performanță.

În acest scop a avut loc întâlnirea dintre studenții Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Bogdan Vodă și Szabo Maria-Magdalena fostă componentă lotului olimpic de canotaj și ulterior multiplu campioană absolută la culturism seniori, Maestru emerit al sportului precum și cu Mali Amalia, fostă practicantă gimnasticii ritmice, ocupantă a locului VI la Campionatele Europene de Culturism și Fitness atât la juniori cât și la seniori și ocupantă a locului V la nivel de juniori în cadrul Campionatului Mondial de Culturism și Fitness 2017.