Campania „Campionii României în școală, liceu și universitate" a continuat cu o nouă întâlnire astăzi, la Liceul Tehnic Ion Mincu din Timişoara. Circa o sută de liceeni au fost bucuroşi să îi aibă în mijlocul lor pe multiplul campion mondial de powerlifting şi multiplul campion naţional de haltere, Sorin Cazacu şi pe antrenorul emerit de lupte Petru Brînduşan.
 
Cei doi invitaţi au vorbit unei asitenţe entuziaste despre rolul sportului, nu neapărat de mare performanţă ci al sportului de masă în viaţa tinerilor. Concluzia a fost că mişcarea este foarte importantă pentru o viaţă sănătoasă şi că nu este niciodată târziu să te apuci de sport. Un exemplu în acest caz este şi Sorin Cazacu, un campion excepţional, care a început să obţină mari performanţe la vârsta la care unii s-au lăsat de sport.
 
A fost episodul cu numărul 5 pe Timiş al acestei frumoase campanii demarate la nivel naţional. 
 
Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Timiş se „mută" cu această acţiune de la şcoli generale şi licee, la Universitatea Politehnica, unde în această după-amiază va avea loc o întâlnire specială.
 
1
2
 
3
 
4
 
5
 

Proiectul demarat la nivel naţional de Ministerul Tineretului şi Sportului în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale a continuat în judeţul Timiş cu „episodul numărul 4".

Invitaţi special au fost Horia Colibăşanu, omul pentru care cuvântul imposibil nu există şi profesorul Petru Brânduşan, vicecampion european la lupte libere în anul 1974 în Suedia şi antrenor emerit prin mâinile căruia au trecut zeci de campioni naţionali.

Acţiunea pregătită minuţios de Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Timiş s-a desfăşurat la Şcoala Generală nr.24 din cartierul Dacia şi a fost una cu adevărat spectaculoasă. Circa 100 de copii din clasele 3, 4, 5 şi 7 i-au asaltat pe invitaţi cu întrebări, Horia Colibăşanu declarându-ne la sfârşit că se simte obosit, la fel ca la un antrenament intens printre vârfuri montane. Obiectiv îndeplinit, atât pentru invitaţi, cât şi pentru şcolari, care s-au arătat foarte încântaţi de această întâlnire.

1

2

3

4

5

6

 

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş a demarat astăzi a doua acţiune din cadrul proiectului ”Campionii României în școală, liceu și universitate”. După ce vineri, Simona Amânar tabără, Doina Moţ, Lucian Vasilache şi Gyula Gallovits au fost prezenţi la Liceul cu Program Sportiv Banatul (http://www.djst-timis.ro/stiri/a-demarat-proiectul-campionii-romaniei-in-scoala-liceu-si-universitate), astăzi campania de informare s-a mutat la Liceul Emanoil Ungureanu.

Alături de directorul DJST Timis Adrian Tal şi inspectorul şcolar din cadrul IŞJ Timis Constantin Usain, au vorbit liceenilor două persoanlităţi din lumea sportului bănăţean. Este vorba despre domana Maria Dida Ghiaţă, antrenor emerit de canotaj, decorată cu Steaua României de preşedenţie şi cu titlul de cetăţean de onoare al Timişoarei, multiplă campioană naţională şi internaţională şi antrenoare cu 500 de sportivi medaliaţi la competiţii şi Iulian Teacă, multiplu campion naţional de scrimă şi antrenor.

La întâlnirea care a durat puţin peste o oră au participat circa 100 de persoane, elevi, profesori, inspectori.

Cei doi le-au destăinuit tinerilor secretele din viaţa de campioni şi i-au îndemânat să facă sport, mai ales că principiul mens sana in corpore sano este actual ca niciodată.

Întâlnirea de astăzi a fost interactivă, iar la sfârşit elevii au pus întrebări invitaţilor speciali.

1

2

3

4

5

6

 

Campania ”Campionii României în școală, liceu și universitate” a continuat astăzi cu episodul 3 în Timişoara. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Timiş, împreună cu cei de la Inspectoratuş Şcolar Judeţean au poposit la Generala 12! A avut loc o oră agreabilă cu o lecţie deschisă despre floretă... scrima aducând singura medalie de aur la Rio pentru România.

Campionii naţionali Iulian Teacă şi Teofil Mosiuc, alături de sportivul Tudor Tomici, elev în clasa a III-a chiar la această şcoală, au arătat practic secretele acestui minunat sport. Au participat interactiv şi copiii de gimnaziu, care s-au arătat interesaţi de această acţiune.

Au mai participat directorul DJST Adrian Tal, inspectorul şcolar Constantin Osain şi Dida Maria Ghiaţă, care pe lângă faptul că este campioană mondială la canotaj în anii 70 a primit şi altfel de titlu în 2015, „Mentor pentru Excelenţă”.

Peste 50 de copii s-au bucurat de o experienţă unică pe care şi-o doresc mai des, în şcoala lor.

2

4

5

6

7

8

Prima întâlnire în cadrul proiectului „Campionii României in școală, liceu și universitate”, din județul Timiș, organizată de  Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, s-a  desfășurat  vineri, 24 noiembrie 2017, ora 15,00 la Timișoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul”  Timișoara. La această primă întâlnire au participat ca invitați, personalități ale sportului: doamna Doina Moț (componentă a echipei naționale de volei a României locul III la Campionatul European și locul IV la Jocurile Olimpice – Tokyo 1964), dl. Luciean Vasilache (component al echipei naționale de handbal a României locul III la Jocurile Olimpice – Moscova 1980), dl Gyula Gallovits (pentatlon modern  participant la Jocurile Olimpice Moscova 1980 și locul III la Cupa Campionilor Europeni echipe de club). 

Din partea organizatorilor a luat cuvântul și a moderat această întâlnire directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, dl. Adrian Tal , iar din partea  Inspectoratului Școlar Județean Timiș a participat dl.inspector specialitate Constantin Osain. Au mai fost alături de noi în desfășurarea acestui eveniment reprezentantul Primăriei Timișoara, dl. Mihai Costa – șef birou sport și administrare baze sportive, dar și cei doi directori ai Liceului cu Program Sportiv „Banatul” din Timișoara, domnii Călin Rosemblum și Mihai Ion.

În deschiderea acestui eveniment , în aceași locație începând cu ora 14,00, in cadrul Simpozionului Național „Educație prin sport și pentru sport”, acțiune la care au fost prezenți profesorii de educație fizică la școlile din Timișoara, directorii de la Cluburile Sportive Școlare din județul Timiș dar și reprezentanți ai Facultății de Educație Fizică și Sport, directorul DJST Timiș a prezentat acest program național. La acest simpozion a participat și d-na Simona Amânar Tabără de 29 de ori medaliată la competițiile majore.

thumbnail

timis1

timis 1.1

timis 1.3

timis 1

Simona Amanar

Amanar 2