Participarea marelui campion LÁSZLÓ SZABOLCS la  Liceul Teoretic "TAMÁSI ÁRON" din Odorheiu Secuiesc, în cadrul proiectului "Campionii României" a reprezentat un eveniment deosebit pentru elevii și cadrele didactice din unitatea de învățământ amintită.

Sala de festivități a fost arhiplină, cei 100 de elevi asigurând un climat senzațional. Sportivul a sosit la această unitate de învățământ însoțit de antrenorul său Bodrogi Csaba.

LÁSZLÓ SZABOLCS a răspuns cu bucurie și multă răbdare multelor interpelări adresate de cei prezenți, povestindu-le despre cele 12 titluri de campion național, despre marile succese ale unei cariere sportive, demne de urmat. 

Întâlnirea a fost organizată de conducerea Liceului Teoretic "TAMÁSI ÁRON" din Odorheiu Secuiesc și DJST Harghita.

Cu entuziasm, astazi 15.02.2018, am mers pentru a face cunoscut Proiectul ”Campionii Romaniei în școală, liceu și universitate” copiilor și cadrelor didactice de la Liceul Pedagogic Buzău. În aplauzele lor, au fost prezentați campionii cooptați în proiectul nostru : Constantin Bogdan, Oncescu Andrei, Mihai Radu Iustin, Enica Luca-Florin, Corbu Robert. Ei sunt sportivi legitimați la Clubul Sportiv Școlar Buzău, secția gimnastică. Sub atenta supraveghere a antrenorilor Vîlcu Dumitru și Constantin Gabriela, sportivii au atras toate privirile cu o frumoasă demonstrație. Despre proiect, importanța și beneficiile mișcării, frumusețea practicării unui sport, le-au vorbit din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău domnul Director executiv Pororo Cosmin, inspector Sport Medina Papuc-Tudor și consilier sport Paul Diaconescu, iar din partea Clubului Sportiv Școlar domnul Director adjunct Borcilă Ciprian, toți foști sportivi de performanță. Mulțumim conducerii liceului și profesorilor de educație fizică și sport pentru implicare!

Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" a continuat la Școala Gimnazială "PETŐFI SÁNDOR" din Miercurea Ciuc, unde elevii au avut o plăcută întrevedere cu Bajkó Barna, un renumit fotbalist din Miercurea Ciuc, el evoluând la mai multe echipe din primele eșaloane ale fotbalului românesc.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, în parteneriat cu conducerea Școlii Gimnaziale "PETŐFI SÁNDOR" din Miercurea Ciuc, unitate la care învață mai mulți elevi-sportivi ai reședinței de județ.

Sportivul a destăinuit celor 80 de elevi despre începuturile carierei sale, despre succesele obținute, îndemnând pe cei prezenți să facă mișcare și sport, prezentând trofeele și  medaliile cucerite în decursul carierei sale.

Întâlnirea de azi a fost interactivă, iar la sfârșit elevii au pus întrebări invitatului special, pentru a afla cât mai multe informații de la fostul campion, actual antrenor de fotbal, care a satisfăcut curiozitatea celor din sală.

La încheierea acțiunii, domnul Bajko s-a fotografiat cu cei 80 de participanți la această acțiune.

          În sala de sport a Școlii Gimnaziale - Costea Marinoiu, peste 180 de elevi de gimnaziu, au avut posibilitatea să vadă și să discute cu 2 dintre sportivii de performanță ai României. Și de această data cu calm și răbdare, Dinu Paul Viorel și Bîlă Andreea, doi practicanți de karate, au raspouns întrebărilor celor mici și au dat detalii despre viața de sportiv.      

            Așa cum am mai specificat și cu alte ocazii, Paul Dinu este– Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016.

Și Andreea Bîlă îi calcă pe urme mentorului său având în vedere parcursul ca sportiv de până acum.redăm mai departe câteva date despre sportiva care se pare că nu are limită în ascensiunea pe plan sportiv: Centura Neagră  2 DAN, antrenor de Karate, maestru emerit al sportului, arbitru naţional, componentă a Lotului Naţional de Karate al României, Vicecampioană Mondială (stilul Shotokan), Campioană Europeană (stilul Shotokan) şi Naţională de Karate seniori, multiplu medaliată la Cupele şi Campionatele Naţionale, Europene, Mondiale şi Internaţionale de Karate la Seniori, 6 ani în primi 10 sportivi ai anului în judeţul Vâlcea. La seniori a urcat de 76 de ori pe podium la finalele Campionatelor Naţionale de Karate, de 13 ori la Campionatele Mondiale, de 13 ori la Campionatele Europene, de 17 ori la Cupa României şi de 3 de ori la cupe internaţionale de karate seniori.

            Mulțumim partenerilor noștri de la Inspectoratul Școlar Vâlcea pentru toată susținerea și colaborarea. Ne bucurăm că sunt dornici să promoveze un stil de viață sănătos în rândul elevilor din școlile de pe raza județului nostru.

DJST Arad a dat startul campaniei naționale ,,Campionii României în școală, liceu și universitate,,.

În 27 noiembrie 2017, de la ora 11.00, la Școala Gimnazială Adam Nicolae din cartierul Sînicolaul Mic, atletul Sorin Mîneran le-a împărtășit copiilor din experiența sa ca sportiv și le-a vorbit despre importanța practicării sportului și educației fizice în dezvoltarea armonioasă.

Pe data de 19 ianuarie 2018, am demarat o nouă acțiune care face parte din programul național, „Campionii României în școală, liceu și universitate”.Evenimentul a avut loc la Colegiul National Catolic „Sf. Iosif” -Bacau. Elevii (aproximativ 200) i-au cunoscut pe fostii sportivi de talie mondială, participanți la Jocurile Olimpice: Eusebiu Diaconu - lupte greco romane și Păduraru (Axinte) Simona -inot. Sportivii le-au vorbit copiilor despre importanța pe care a avut-o sportul în viața lor, cum i-a ajutat să devină oameni echilibrati, disciplinati și nu în ultimul rând, sănătosi. Elevii au fost foarte interesIMG 20180119 111040ați de rezultatele lor și au pus diverse intrebări.

IMG 20180119 110236

IMG 20180119 105558

IMG 20180119 110300

     În cadrul programului național „Campionii României”, inițiat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educației, în mijlocul elevilor de la Liceul de Arte Sabin Drăgoi din Arad au fost prezenți doi campioni: halterofilul Adrian Jigău, multiplu medaliat la Campionatele Mondiale și Campionatele Europene de seniori, actualmente antrenor la secţia de haltere a CSM Arad și o multiplă medaliată la judo în cadrul Campionatelor Naționale U12 dar și la competiții Internaționale, Carolina Szabo. Cei doi sportivi, alături de directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Arad, Cristian Gavra și inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Arad, Paul Barta, le-au vorbit elevilor despre ce înseamnă sportul și beneficiile lui. Cei 150 de micuţi spectatori i-au asaltat cu întrebări referitoare la viața de sportiv, alimentația sportivului, sau ce simți atunci când ești pe podium și ți se cântă imnul național.

Astăzi 13 martie 2018, Directia Județeană pentru Sport si Tineret Constanța în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța a continuat acțiunile din cadrul programului național lansat de catre Ministerul Tineretului si Sportului intitulat "Campionii Romaniei in școală, liceu si universitate" la Școala Generală Nr 12 Bogdan Petriceicu Hașdeu Constanța. Invitații de astăzi au fost dl. Răzvan Tănăsescu și dl. Drag...oș Pavel multipli campioni naționali la volei și participanți in grupele Champions League cu echipa CVM Tomis Constanța. Au participat din partea Direcției Județene de Sport și Tineret doamna consilier Nicoleta Mardirosian și d-nul consilier Marian Țuțuianu. Mulțumim totodată conducerii Școlii Generale nr 12 Bogdan Petriceicu Hașdeu și in special doamnelor director Oșca Adelina și Popa Laura Mariana, domnului profesor de educație fizică și sport Prejbeanu Viorel și colegelor sale de catedră doamnele profesor Rădulescu Violeta și Ghețea Adriana pentru faptul că ne-au facilitat să avem această interesantă întâlnire cu elevii.12IMG 20180313 120037IMG 20180313 120042IMG 20180313 120238IMG 20180313 120238IMG 20180313 120501IMG 20180313 121119IMG 20180313 122744IMG 20180313 123346

a continuat în comuna Tușnad cu o întâlnire a elevilor Școlii Gimnaziale "IMETS FÜLÖP JÁKÓ" cu sportiva și antrenoarea Sándor Ibolya, care practică hocheiul pe gheață feminin.

Sportiva s-a arătat entuziastă să participe la acest proiect, care pe lângă promovarea sportului cu crosa și patina, reprezintă și un bun prilej de selecție și atragerea copiilor către sportul de performanță.

Cei 90 de elevi ai școlii au primit promisiunea din partea profesoarei Sándor Ibolya, că va mai împărtăși din povestea de succes generațiilor actuale.

Acțiunea a fost organizată de DJST Harghita împreună cu conducerea Școlii Gimnaziale "IMETS FÜLÖP JÁKÓ" din comuna Tușnad.

Campionii Romaniei la Colegiul Sportiv Nadia Comaneci Onesti. Programul National a fost prezentat dupa actiunea Cupa Fluturasul la gimnastica cu fetite din gradinite din mediul urban(120 de fetite) si Pe Urmele Nadiei cu fetite din mediul rural(36 de fetite), actiune traditionala, ed.aXXX-a, organizata pentru selectie si inscriere la Colegiu. Alaturi de fetite au fost prezenti parintii, doamnele educatoare, elevi de la Colegiul Sportiv si cadrele didactice care incearca sa descopere gimnaste avand un model Doamna Gimnasticii Mondiale Nadia Comaneci, la scoala unde a deslusit tainele gimnasticii si-i poarta numele. Campionii prezenti au fost d-na Luminita Raileanu (Milea), componenta a echipei de la Montreal 1976(rezerva) si d-ra Silvia Zarzu, foste mari gimnaste.

IMG 20180222 112554

IMG 20180222 112558

IMG 20180222 112402

Campionii Romaniei la Scoala Gimnaziala Alexandru Cel Bun Bacau, in compania campioanei Simona Axinte Paduraru, participanta la doua editii ale Jocurilor Olimpice la inot. Au fost prezenti la intalnire 120 de elevi , cadre didactice si directorii scolii.

IMG 20180412 111552

IMG 20180412 110923

IMG 20180412 110436

 

Direcţia Judeţeanã pentru Sport şi Tineret Buzãu a fãcut cunoscut, astãzi 03.02.1018, proiectul ”Campionii Romȃniei ȋn şcoalã, liceu și universitate ” ȋn cadrul acțiunii sportive ”Memorialul Stefan Isfache”, desfășurată ȋn sala de lupte libere a CSM Buzău . Acțiunea a fost organizată de Asociația Județeană de Lupte Libere Buzău ȋn parteneriat cu DJST Buzău. Ȋn atenția a aproximativ 120 de privitori, campionii au făcut o frumoasă demonstrație, dar ȋn același timp au și concurat pentru a obţine un loc cȃt mai ȋnalt pe podium. Ȋn afară de sportivii buzoieni au mai fost prezenti și sportivi din Bucuresti, Calarași, Ucraina. Motivați de cele văzute, micuții spectatori au ȋnceput să-și măsoare forțele.

Astazi, 19.02.2018, incepand cu orele 12.30, in sala de sport a Scolii Gimnaziale Nr. 10 din Ramnicu Valcea, a avut loc prezentarea CAMPIONILOR ROMANIEI. Cu aceasta ocazie, in fata unui numar generos de copii, care s-au strans in sala de sport a scolii, au fost prezentate avantajele practicarii sportului, chiar de catre campioni, adica acei sportivi care au facut performanta.

De aceasta data ne-au fost alaturi trei dintre sportivii campioni ai judetului Valcea si anume:

Lazar Cristian – Jucator de fotbal in Divizia A, component al echipelor F.C. Arges Pitesti – 1980-1982; Chimia Ramnicu Valcea 1989-1990; Dinamo Bucuresti – 1990-1996.

Component al Lotului National de Tineret al Romaniei, unde castiga Campionatul National de Fotbal cu Dinamo Bucuresti (1989-1990), tot atunci castigand si Cupa Romaniei, sub comanda antrenorului Cornel Dragusin.

In anul 1990 joaca semifinala in Cupa Cupelor cu Dinamo Bucuresti, sub comanda antrenorului Mircea Lucescu. Insumeaza 300 de meciuri oficiale in Divizia A.

Lupu Cornel - Vicecampion Mondial in Pretoria  - Africa de Sud, de sapte ori consecutiv Campion National la Lupte, multiple locuri II si III la campionate nationale individuale si pe echipe, component al Centrului olimpic de la Pitesti. Actualmente profesor de educatie fizica si sport - specializarea lupte greco-romane in cadrul C.S.S. Ramnicu Valcea si antrenor la C.S. Chimia Ramnicu Valcea.

Paul Dinu – Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016