Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" a continuat la Școala Gimnazială "PETŐFI SÁNDOR" din Miercurea Ciuc, unde elevii au avut o plăcută întrevedere cu Bajkó Barna, un renumit fotbalist din Miercurea Ciuc, el evoluând la mai multe echipe din primele eșaloane ale fotbalului românesc.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, în parteneriat cu conducerea Școlii Gimnaziale "PETŐFI SÁNDOR" din Miercurea Ciuc, unitate la care învață mai mulți elevi-sportivi ai reședinței de județ.

Sportivul a destăinuit celor 80 de elevi despre începuturile carierei sale, despre succesele obținute, îndemnând pe cei prezenți să facă mișcare și sport, prezentând trofeele și  medaliile cucerite în decursul carierei sale.

Întâlnirea de azi a fost interactivă, iar la sfârșit elevii au pus întrebări invitatului special, pentru a afla cât mai multe informații de la fostul campion, actual antrenor de fotbal, care a satisfăcut curiozitatea celor din sală.

La încheierea acțiunii, domnul Bajko s-a fotografiat cu cei 80 de participanți la această acțiune.

Liceul Tehnologic GÁBOR ÁRON din Vlăhița a avut un oaspete de seamă. Marele campion național și campion balcanic de judo, Robert -Florian Papp a fost oaspetele acestei unități de învățământ. Marele campion și-a prezentat cariera, presărată cu multe succese, rezultate și întâmplări inedite din sportul cu "kimono". La final cei 60 de elevi ai liceului l-au răsplătit pe marele sportiv cu ropote de aplauze, invitându-l să mai vină la Vlăhița.

Pe data de 19 ianuarie 2018, am demarat o nouă acțiune care face parte din programul național, „Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Evenimentul a avut loc la Colegiul National Catolic „Sf. Iosif” -Bacau Elevii i-au cunoscut pe fostii sportivi de talie mondială, participanți la Jocurile Olimpice: Eusebiu Diaconu - lupte greco romane și Păduraru (Axinte) Simona -inot

 

Sportivii le-au vorbit copiilor despre importanța pe care a avut-o sportul în viața lor, cum i-a ajutat să devină oameni echi ibrati, disciplinati și nu în ultimul rând, sănătosi. Elevii au fost foarte interesați de rezultatele lor și au pus diverse intrebări.IMG 20180119 105558

Astăzi 28 februarie 2018 am realizat o nouă actiune în cadrul Programului Național -Campionii Romaniei -la Scoala Gimnaziala Dr.Alexandru Safran Bacau. 100 de copii alaturi de campionii Simona Paduraru Axinte si Eusebiu Diaconu.

IMG 20180228 110528

IMG 20180228 111740

IMG 20180228 105702

IMG 20180228 110706

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate", a continuat la Școala Gimnazială "FOGARASSY MIHÁLY" din municipiul Gheorgheni.

Invitatul special a fost MOLNÁR SZABOLCS, portarul de legendă al echipei de hochei pe gheață CS "PROGYM" Gheorgheni și a echipei națională a României, care a povestit celor 150 de elevi despre începututrile carierei, despre performanță și succes. Marele campion a îmbrățișat profesia de antrenor și în această calitate lucrează cu generații de tineri, îndemnându-i să facă sport și mișcare, mai ales că principiul "mens sana in corpore sano" este mai actual ca niciodată.

Întălnirea de astăzi a fost interactivă, iar la sfârșit elevii au pus întrebări invitatului special, activitatea încheindu-se cu acordarea de autografe.

Acțiunea a fost munițios pregătită de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, la acțiune fiind prezenți pe lângă elevi, profesori, invitați și reprezentanți ai "mass mediei".

Campionii Romaniei, au avut amabilitatea sa se opreasca si la  la Centrul pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat - din Nordul Ramnicului, fapt care le-a permis sa stea de vorba cu copiii si tinerii care locuiesc acolo.

Ne-am gandit ca ar fi bine sa-i stimulam la practicarea sportului si pe copiii orfani sau pe cei cu dizabilitati. Facem acest lucru, pentru ca ne dorim ca acestia sa aiba sansa sa se dezvolte armonios atat fizic cat si mental, sa-si croiasca un drum principial in viata, pentru ca stim cu totii ca sportul aduce disciplina in viata individului.

Am fost primiti cu entuziasm, iar cei care au luat parte la intalnirea cu campionul Paul Dinu Viorel, au dorit sa stie cum a fost posibil ca sportivul aflat in fata lor a reusit sa atinga asemenea performante. Cu rabdare, acesta le-a expus povestea de viata, si i-a incurajat pe cei cu care a interctionat, sa nu renunte niciodata la visele lor si sa-si urmeze drumul, luptand, pana cand isi vor atinge tinta.

A fi orfan nu inseamna ca nu poti sa reusesti in viata. Prin munca si perseverenta totul este posibil! 

          În sala de sport a Școlii Gimnaziale - Costea Marinoiu, peste 180 de elevi de gimnaziu, au avut posibilitatea să vadă și să discute cu 2 dintre sportivii de performanță ai României. Și de această data cu calm și răbdare, Dinu Paul Viorel și Bîlă Andreea, doi practicanți de karate, au raspouns întrebărilor celor mici și au dat detalii despre viața de sportiv.      

            Așa cum am mai specificat și cu alte ocazii, Paul Dinu este– Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016.

Și Andreea Bîlă îi calcă pe urme mentorului său având în vedere parcursul ca sportiv de până acum.redăm mai departe câteva date despre sportiva care se pare că nu are limită în ascensiunea pe plan sportiv: Centura Neagră  2 DAN, antrenor de Karate, maestru emerit al sportului, arbitru naţional, componentă a Lotului Naţional de Karate al României, Vicecampioană Mondială (stilul Shotokan), Campioană Europeană (stilul Shotokan) şi Naţională de Karate seniori, multiplu medaliată la Cupele şi Campionatele Naţionale, Europene, Mondiale şi Internaţionale de Karate la Seniori, 6 ani în primi 10 sportivi ai anului în judeţul Vâlcea. La seniori a urcat de 76 de ori pe podium la finalele Campionatelor Naţionale de Karate, de 13 ori la Campionatele Mondiale, de 13 ori la Campionatele Europene, de 17 ori la Cupa României şi de 3 de ori la cupe internaţionale de karate seniori.

            Mulțumim partenerilor noștri de la Inspectoratul Școlar Vâlcea pentru toată susținerea și colaborarea. Ne bucurăm că sunt dornici să promoveze un stil de viață sănătos în rândul elevilor din școlile de pe raza județului nostru.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău a realizat astazi .19.03.2018 o noua întâlnire din cadrul Proiectului Național „Campionii Romaniei” la Scoala Gimnaziala Mihail Sadoveanu din Bacău. A participat sportiva Mihaela Melinte, campioana mondiala si multipla recordmena a lumii la aruncarea ciocanului . Au fost prezenti cca 250 de elevi împreună cu directorul școlii si cadrele didactice. Copiii au fost incântati de proiect si au purtat discuții despre sport si mișcare.

IMG 20180319 111631

IMG 20171211 111804

IMG 20180319 111608

 

 

În sala de sport a Liceului George Țărnea din Băbeni, a avut loc întâlnirea campionilor României cu elevii claselor I-XII. Aceștia, în număr de 230, au avut ocazia să stea de vorbă cu doi dintre sportivii care s-au remarcat pe plan sportiv, Dinu Paul Viorel și Bîlă Andreea.

 

            Aceștia sunt practicanți de karate, iar cu această ocazie au stat la dispoziția elevilor, pentru a le împărtăși din experiența lor ca sportivi, dar și ca antrenori.

 

            Este bine știut faptul că Paul Dinu este– Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016.

 

Andreea Bîlă – Centura Neagră  2 DAN, antrenor de Karate, maestru emerit al sportului, arbitru naţional, componentă a Lotului Naţional de Karate al României, Vicecampioană Mondială (stilul Shotokan), Campioană Europeană (stilul Shotokan) şi Naţională de Karate seniori, multiplu medaliată la Cupele şi Campionatele Naţionale, Europene, Mondiale şi Internaţionale de Karate la Seniori, 6 ani în primi 10 sportivi ai anului în judeţul Vâlcea. La seniori a urcat de 76 de ori pe podium la finalele Campionatelor Naţionale de Karate, de 13 ori la Campionatele Mondiale, de 13 ori la Campionatele Europene, de 17 ori la Cupa României şi de 3 de ori la cupe internaţionale de karate seniori.

 

 

           La competiţiile naţionale şi internaţionale de Karate juniori și seniori – Campionate Mondiale (stilul Shotokan), Campionate Europene (stilurile Shotokan și Wado Ryu), Campionate Naţionale, Cupa României, Cupe Internaţionale, ca sportivă, am obţinut  122 de medalii din care 19 de aur, 48 de argint şi 55 de bronz.

 

 

În tot acest timp, de când a demarat proiectul, am avut o colaborare strânsă cu Andra Bica Inspector Școlar General la I.S.J. Vâlcea, Coca Gavrișiu Nițulescu, inspector de specialitate sport, Inspectoratul Școlar Județean, și nu în ultimul rând cu directorii instituțiilor de învățământ, și cu cadrele didactice. Am văzut dorința sinceră a cadrelor didactice, ca elevii din școlile unde profesează să practice sportul. Le dorim profesorilor să reușească să-i stimuleze elevii din scolile dumnealor să practice sportul, pentru ca sănătatea acestora să fie pe măsura vârstei pe care o au. Noi, D.J.S.T. Vâlcea, dorim să vedem că un număr cât mai mare de persoane, dar mai ales tineri, dornice să practice sportul.

 

 

Școala Gimnazială "ELEKES VENCEL" din Suseni, a găzduit în cadrul proiectului "CAMPIONII ROMÂNIEI ÎN ȘCOALĂ, LICEU ȘI UNIVERSITATE", o întâlnire de suflet cu campioana mondială de juniori la schi-biatlon și multiplă campioană națională RÉKA FERENCZ.

În cadrul întâlnirii, sportiva și-a prezentat etapele carierei sale de sportivă de mare performanță și le-a vorbit celor 120 de elevi, despre importanța sportului în viața fiecăruia.

Sportiva a adus cu ea și câteva medalii, care au fost prezentată celor prezenți, cea mai populară medalie fiind, cea de campioană mondială.

Întâlnirea cu elevii acestei unități școlare s-a încheiat cu o fotografie comună cu marea campioană, care a promis că va mai reveni în rândul elevilor.

Această acțiune a fost organizat de DJST Harghita și conducerea Școlii Gimnaziale "ELEKES VENCEL" din Suseni.

Sportiva FERENCZ RÉKA s-a întors preț de o oră , unitate școlară pe care a absolvit-o în anul 2007. Întâlnirea sportivei cu elevii acestei unități de învățământ s-a desfășurat în cadrul proiectului "Campionii României în școală, liceu și universitate", acțiunea desfășurându-se marți, 6 martie 2018.

Multipla campioană națională și campioană mondială de juniori la schi-biatlon, le-a vorbit celor 40 de elevi despre cariera ei, despre succese și realizări, îndemnând pe cei prezenți să facă sport în număr cât mai mare.

Sportiva a adus cu ea și câteva medalii, care au fost prezentate celor prezenți, cea mai "populară" medalie fiind cea de campioană mondială.

Elevii colegiului au fost încântați de cele auzite și l-au rugat pe sportivă să revină în rândul lor și cu alte ocazii.

Direcţia Judeţeanã pentru Sport şi Tineret Buzãu a fãcut cunoscut, astãzi 03.02.1018, proiectul ”Campionii Romȃniei ȋn şcoalã, liceu și universitate ” ȋn cadrul acțiunii sportive ”Memorialul Stefan Isfache”, desfășurată ȋn sala de lupte libere a CSM Buzău . Acțiunea a fost organizată de Asociația Județeană de Lupte Libere Buzău ȋn parteneriat cu DJST Buzău. Ȋn atenția a aproximativ 120 de privitori, campionii au făcut o frumoasă demonstrație, dar ȋn același timp au și concurat pentru a obţine un loc cȃt mai ȋnalt pe podium. Ȋn afară de sportivii buzoieni au mai fost prezenti și sportivi din Bucuresti, Calarași, Ucraina. Motivați de cele văzute, micuții spectatori au ȋnceput să-și măsoare forțele.

Astazi, 19.02.2018, incepand cu orele 12.30, in sala de sport a Scolii Gimnaziale Nr. 10 din Ramnicu Valcea, a avut loc prezentarea CAMPIONILOR ROMANIEI. Cu aceasta ocazie, in fata unui numar generos de copii, care s-au strans in sala de sport a scolii, au fost prezentate avantajele practicarii sportului, chiar de catre campioni, adica acei sportivi care au facut performanta.

De aceasta data ne-au fost alaturi trei dintre sportivii campioni ai judetului Valcea si anume:

Lazar Cristian – Jucator de fotbal in Divizia A, component al echipelor F.C. Arges Pitesti – 1980-1982; Chimia Ramnicu Valcea 1989-1990; Dinamo Bucuresti – 1990-1996.

Component al Lotului National de Tineret al Romaniei, unde castiga Campionatul National de Fotbal cu Dinamo Bucuresti (1989-1990), tot atunci castigand si Cupa Romaniei, sub comanda antrenorului Cornel Dragusin.

In anul 1990 joaca semifinala in Cupa Cupelor cu Dinamo Bucuresti, sub comanda antrenorului Mircea Lucescu. Insumeaza 300 de meciuri oficiale in Divizia A.

Lupu Cornel - Vicecampion Mondial in Pretoria  - Africa de Sud, de sapte ori consecutiv Campion National la Lupte, multiple locuri II si III la campionate nationale individuale si pe echipe, component al Centrului olimpic de la Pitesti. Actualmente profesor de educatie fizica si sport - specializarea lupte greco-romane in cadrul C.S.S. Ramnicu Valcea si antrenor la C.S. Chimia Ramnicu Valcea.

Paul Dinu – Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016