Astazi 23. 05 2018 ,Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau impreuna cu participantii la Jocurile Olimpice, d-na Mihaela Melinte, campioană mondiala, detinatoare a 12 recorduri mondiale in aruncarea ciocanului si d-nul Eusebiu Diaconu, vicecampion mondial si campion european la lupte greco romane, a continuat Proiectul National ”Campionii Romaniei” la Scoala Gimnaziala Domnita Maria, Bacau. Au fost prezenti 90 de elevi impreuna cu directorul scolii si cadrele didactice. Copiii au fost incantati de proiect si au purtat discutii despre sport si miscare.

IMG 20180523 110346

IMG 20180523 110644

IMG 20180523 110525

IMG 20180523 110413

 

IMG 20180523 104829

Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" a continuat la Școala Gimnazială "PETŐFI SÁNDOR" din Miercurea Ciuc, unde elevii au avut o plăcută întrevedere cu Bajkó Barna, un renumit fotbalist din Miercurea Ciuc, el evoluând la mai multe echipe din primele eșaloane ale fotbalului românesc.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, în parteneriat cu conducerea Școlii Gimnaziale "PETŐFI SÁNDOR" din Miercurea Ciuc, unitate la care învață mai mulți elevi-sportivi ai reședinței de județ.

Sportivul a destăinuit celor 80 de elevi despre începuturile carierei sale, despre succesele obținute, îndemnând pe cei prezenți să facă mișcare și sport, prezentând trofeele și  medaliile cucerite în decursul carierei sale.

Întâlnirea de azi a fost interactivă, iar la sfârșit elevii au pus întrebări invitatului special, pentru a afla cât mai multe informații de la fostul campion, actual antrenor de fotbal, care a satisfăcut curiozitatea celor din sală.

La încheierea acțiunii, domnul Bajko s-a fotografiat cu cei 80 de participanți la această acțiune.

Participarea marelui campion al hocheiului pe gheață NAGY BÉLA, cu elevii Liceului Tehnologic Corund, joi 1 februarie 2018, ora 10,00, în cadrul proiectului "CAMPIONII ROMÂNIEI ÎN ȘCOALĂ LICEU ȘI UNIVERSITATE",  a reprezentat un eveniment cu totul deosebit pentru elevii și cadrele didactice al acestei unități.

Sportivul și a prezentat cariera, cele mai mari succese înregistrate la cele cinci campionate mondiale, respectiv la Jocurile Olimpice din Salt Lake City, unde a avut onoarea să reprezinte România.

La final cei 80 de elevi prezenți l-au răsplătit pe fost mare sportiv cu  ropote de aplauze și l-au invitat să mai vină la Corund.

Liceul Tehnologic Corbu, a găzduit în cadrul proiectului "Campionii României în școală, liceu și universitate", o întâlnire de suflet cu sportivul IONUȚ DORIN ȚĂRAN, multiplu campion național de juniori și seniori la sanie.

Sportivul a făcut o amlpă prezentare a carierei sale sportive de înaltă performanță și le-a vorbit celor 120 de elevi despre importanța sportului și a mișcării în viața fiecăruia.

IONUȚ DORIN ȚĂRAN, a adus la această unitate de învățământ și câteva medalii de campion național, după care s-a fotografiat cu participanții la această acțiune.

Întâlnirea de la Liceul Tehnologic Corbu  a fost organizat de conducerea unității de învățământ, promotorii acțiunii fiind doamna profesor Mirela Laurențiu, directoare și Avasicei Elena, profesor de educație fizică și sport.

Acțiunea a făcut parte din șirul manifestărilor, care marchează "UN SFERT DINTR-UN CENTENAR AL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI LICEAL CORBEAN"

Școala Gimnazială "ELEKES VENCEL" din Suseni, a găzduit în cadrul proiectului "CAMPIONII ROMÂNIEI ÎN ȘCOALĂ, LICEU ȘI UNIVERSITATE", o întâlnire de suflet cu campioana mondială de juniori la schi-biatlon și multiplă campioană națională RÉKA FERENCZ.

În cadrul întâlnirii, sportiva și-a prezentat etapele carierei sale de sportivă de mare performanță și le-a vorbit celor 120 de elevi, despre importanța sportului în viața fiecăruia.

Sportiva a adus cu ea și câteva medalii, care au fost prezentată celor prezenți, cea mai populară medalie fiind, cea de campioană mondială.

Întâlnirea cu elevii acestei unități școlare s-a încheiat cu o fotografie comună cu marea campioană, care a promis că va mai reveni în rândul elevilor.

Această acțiune a fost organizat de DJST Harghita și conducerea Școlii Gimnaziale "ELEKES VENCEL" din Suseni.

Astăzi 28 februarie 2018 am realizat o nouă actiune în cadrul Programului Național -Campionii Romaniei -la Scoala Gimnaziala Dr.Alexandru Safran Bacau. 100 de copii alaturi de campionii Simona Paduraru Axinte si Eusebiu Diaconu.

IMG 20180228 110528

IMG 20180228 111740

IMG 20180228 105702

IMG 20180228 110706

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu entuziasm, astazi 15.02.2018, am mers pentru a face cunoscut Proiectul ”Campionii Romaniei în școală, liceu și universitate” copiilor și cadrelor didactice de la Liceul Pedagogic Buzău. În aplauzele lor, au fost prezentați campionii cooptați în proiectul nostru : Constantin Bogdan, Oncescu Andrei, Mihai Radu Iustin, Enica Luca-Florin, Corbu Robert. Ei sunt sportivi legitimați la Clubul Sportiv Școlar Buzău, secția gimnastică. Sub atenta supraveghere a antrenorilor Vîlcu Dumitru și Constantin Gabriela, sportivii au atras toate privirile cu o frumoasă demonstrație. Despre proiect, importanța și beneficiile mișcării, frumusețea practicării unui sport, le-au vorbit din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău domnul Director executiv Pororo Cosmin, inspector Sport Medina Papuc-Tudor și consilier sport Paul Diaconescu, iar din partea Clubului Sportiv Școlar domnul Director adjunct Borcilă Ciprian, toți foști sportivi de performanță. Mulțumim conducerii liceului și profesorilor de educație fizică și sport pentru implicare!

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău a realizat astazi .27.03.2018 o noua întâlnire din cadrul Proiectului Național „Campionii Romaniei” la Scoala Gimnaziala Mihail Spiru Haret din Bacău. Participanții la Jocurile Olimpice, d-na Axinte (Paduraru Simona) , inot si d-na Melinte Mihaela, campioana mondiala și campiona europeana la atletism ,au prezentat elevilor beneficiile practicării sportului și a educației fizice. Au fost prezenti cca 80 de elevi împreună cu directorul școlii si cadrele didactice. Copiii au fost incântati de proiect si au purtat discuții despre sport si mișcare.

IMG 20180327 125013

IMG 20180327 124743

 

IMG 20180327 124759

 

O nouă zi, o nouă provocare! Continuăm să promovăm sportul, astfel că am ajuns și Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea cu programul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”. Elevii claselor cu profil economic au avut ocazia să-i cunoscă și să le afle povestea celor doi sportivi de performanță Paul Dinu și Andreea Bîlă.

Știm că sportul aduce cu sine o stare de sănătate bună, un tonus muscular crescut și implicit bună dispoziție. Elevii claselor de liceu, au de ales ce vor să facă de acum înainte, deoarece pot aborda sportul din perspectiva performanței,sau doar pentru a-și menține starea de sănătate într-o formă cât mai bună, și de ce nu să lege prietenii de durată în sălile de sport.

Dacă abordăm sportul și din perspectiva educației și autodisciplinei,putem întelege faptul că acesta nu înseamnă doar performanță și obținerea de titluri, înseamnă un mod de viață. O viață trăită pentru sine, dar trăită și pentru generațiile care urmează, asta făcând ca cei ce vin din urmă să aibă repere și exemple bune de urmat.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea dorește tuturor să ia decizii înțelepte care să ajute la îmbunătățirea stilului de viață!

     În cadrul programului național „Campionii României”, inițiat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educației, în mijlocul elevilor de la Liceul de Arte Sabin Drăgoi din Arad au fost prezenți doi campioni: halterofilul Adrian Jigău, multiplu medaliat la Campionatele Mondiale și Campionatele Europene de seniori, actualmente antrenor la secţia de haltere a CSM Arad și o multiplă medaliată la judo în cadrul Campionatelor Naționale U12 dar și la competiții Internaționale, Carolina Szabo. Cei doi sportivi, alături de directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Arad, Cristian Gavra și inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Arad, Paul Barta, le-au vorbit elevilor despre ce înseamnă sportul și beneficiile lui. Cei 150 de micuţi spectatori i-au asaltat cu întrebări referitoare la viața de sportiv, alimentația sportivului, sau ce simți atunci când ești pe podium și ți se cântă imnul național.

Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" și-a derulat joi, 1 februarie 2018, orele 12,00 un nou episod harghitean. Hocheistul Nagy Béla, multiplul campion național s-a întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale "ÁPRILY LAJOS" din Praid, cărora le-a împărtășit dintre secretele care l-au ajutat în performanță.

Nagy Béla le-a vorbit celor 300 de elevi, despre sacrificiile pe care trebuie să facă un sportiv de performanță, îndemnând pe cei prezenți să facă sport, indiferent dacă au obiectiv performanța sau simpla relaxare în timp liber. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe. 

La această întâlnire a fost prezent pe lângă elevi, întregul corp profesoral.

Marți 26 martie 2018, de la orele 10,00 Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" a ajuns la Liceul Tehnologic "Kós Károly" din Odorheiu Secuiesc. Au fost prezenți 80 de elevi, iar invitată la acest eveniment a fost multipla campioană națională de handbal și antrenoare emerită MIKLÓS MAGDA.

Sportiva și antrenoarea Miklós Magda, este considerat un exemplu unic de dăruire și longevitate în cariera sportivă, ea fiind și căpitan al echipei naționale de handbal feminin a României, participantă la Jocurile Olimpice de la Montreal din anul 1976.

Elevii prezenți au arătat interes pentru cele discutate și au pus nenumărate întrebări invitatului și organizatorilor.

Acțiunea a fost organizată de DJST Harghita cu sprijinul conducerii Liceului Tehnologic "Kós Károly" din Odorheiu Secuiesc.

Astazi, 19.02.2018, incepand cu orele 12.30, in sala de sport a Scolii Gimnaziale Nr. 10 din Ramnicu Valcea, a avut loc prezentarea CAMPIONILOR ROMANIEI. Cu aceasta ocazie, in fata unui numar generos de copii, care s-au strans in sala de sport a scolii, au fost prezentate avantajele practicarii sportului, chiar de catre campioni, adica acei sportivi care au facut performanta.

De aceasta data ne-au fost alaturi trei dintre sportivii campioni ai judetului Valcea si anume:

Lazar Cristian – Jucator de fotbal in Divizia A, component al echipelor F.C. Arges Pitesti – 1980-1982; Chimia Ramnicu Valcea 1989-1990; Dinamo Bucuresti – 1990-1996.

Component al Lotului National de Tineret al Romaniei, unde castiga Campionatul National de Fotbal cu Dinamo Bucuresti (1989-1990), tot atunci castigand si Cupa Romaniei, sub comanda antrenorului Cornel Dragusin.

In anul 1990 joaca semifinala in Cupa Cupelor cu Dinamo Bucuresti, sub comanda antrenorului Mircea Lucescu. Insumeaza 300 de meciuri oficiale in Divizia A.

Lupu Cornel - Vicecampion Mondial in Pretoria  - Africa de Sud, de sapte ori consecutiv Campion National la Lupte, multiple locuri II si III la campionate nationale individuale si pe echipe, component al Centrului olimpic de la Pitesti. Actualmente profesor de educatie fizica si sport - specializarea lupte greco-romane in cadrul C.S.S. Ramnicu Valcea si antrenor la C.S. Chimia Ramnicu Valcea.

Paul Dinu – Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016