În cadrul programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate” inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului, astăzi 08.12.2017 am avut deosebita onoare de a prezenta elevilor de la Colegiul Comercial Carol I Constanța un multiplu campion național la volei în sală si de asemeni la beach volei - dl. Voinea Florin . Întâlnirea a fost onorată de doamna profesor Hanu Elena, inspector școlar de specialitate ISJ Constanța și doamna Solomon Mariana, director executiv DJST Constanța în acest proiect de anvergură. Am fost primiți cu drag de domnul profesor de educație fizică și sport Stanciu Adrian într-o atmosfera caldă creată de copiii de la clasele IX - XII ale Colegiului Comercial Carol I Constanța

IMG 20171208 113133IMG 20171208 113719IMG 20171208 113606IMG 20171208 113719IMG 20171208 113921IMG 20171208 114228IMG 20171208 115439IMG 20171208 115501IMG 20171208 120458

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău a realizat astazi .07.03.2018 o noua întâlnire din cadrul Proiectului Național „Campionii Romaniei” la Școala Gimnazială nr. 10 din Bacău. Participanții la Jocurile Olimpice, d-na Axinte (Paduraru Simona) , inot si d-nul Eusebiu Diaconu, vicecampion mondial și campion european la lupte greco romane,au prezentat elevilor beneficiile practicării sportului și a educației fizice. Au fost prezenti aproximativ 100 de elevi împreună cu directorul școlii si cadrele didactice. Copiii au fost incântati de proiect si au purtat discuții despre sport si mișcare.

Reamintim că întâlnirea are loc în cadrul proiectului național „Campionii României în școală, liceu și universitate”, inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului. 

IMG 20180307 121615

IMG 20180307 121057

IMG 20180307 120916

IMG 20180307 120541

IMG 20180307 120536

Programul național "Campionii României în școală, liceu și universitate" a continuat vineri 9 februarie 2018, în fața "MONUMENTULUI OLIMPICILOR" din Miercurea Ciuc, unde cei 200 de participanți au asistat la aprinderea flăcării olimpice.

La această manifestare au fost prezenți o serie de sportivi de frunte ai județului Harghita, participanți la diferite ediții ale Jocurilor Olimpice.

Acțiunea a fost organizată de DJST Harghita, Filiala AOR Harghita și Fundația "TEST", manifestarea bucurându-se de un real succes.

Pe data de 19 ianuarie 2018, am demarat o nouă acțiune care face parte din programul național, „Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Evenimentul a avut loc la Colegiul National Catolic „Sf. Iosif” -Bacau Elevii i-au cunoscut pe fostii sportivi de talie mondială, participanți la Jocurile Olimpice: Eusebiu Diaconu - lupte greco romane și Păduraru (Axinte) Simona -inot

 

Sportivii le-au vorbit copiilor despre importanța pe care a avut-o sportul în viața lor, cum i-a ajutat să devină oameni echi ibrati, disciplinati și nu în ultimul rând, sănătosi. Elevii au fost foarte interesați de rezultatele lor și au pus diverse intrebări.IMG 20180119 105558

La întâlnirea cu campionul național en titre la lupte libere de juniori, BALÁZS JÁNOS, au participat peste 90 de elevi ai Școlii Gimnaziale"BETLEHEN GÁBOR" din Odorheiu Secuiesc, acțiune ce s-a derulat în cadrul proiectului CAMPIONII ROMÂNIEI.

Sportivul a fost însoțit la această întâlnire de antrenorul său KATONA LÁSZLÓ.

În cadrul întâlnirii, sportivul și-a prezentat principalele etape ale carierei sale. Proaspătul campion național le-a promis elevilor că va mai reveni la această unitate de învățământ.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, în parteneriat cu conducerea Școlii Gimnaziale"BETLEHEN GÁBOR" din Odorheiu Secuiesc.

Campionii Romaniei, au avut amabilitatea sa se opreasca si la  la Centrul pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat - din Nordul Ramnicului, fapt care le-a permis sa stea de vorba cu copiii si tinerii care locuiesc acolo.

Ne-am gandit ca ar fi bine sa-i stimulam la practicarea sportului si pe copiii orfani sau pe cei cu dizabilitati. Facem acest lucru, pentru ca ne dorim ca acestia sa aiba sansa sa se dezvolte armonios atat fizic cat si mental, sa-si croiasca un drum principial in viata, pentru ca stim cu totii ca sportul aduce disciplina in viata individului.

Am fost primiti cu entuziasm, iar cei care au luat parte la intalnirea cu campionul Paul Dinu Viorel, au dorit sa stie cum a fost posibil ca sportivul aflat in fata lor a reusit sa atinga asemenea performante. Cu rabdare, acesta le-a expus povestea de viata, si i-a incurajat pe cei cu care a interctionat, sa nu renunte niciodata la visele lor si sa-si urmeze drumul, luptand, pana cand isi vor atinge tinta.

A fi orfan nu inseamna ca nu poti sa reusesti in viata. Prin munca si perseverenta totul este posibil! 

Liceul Tehnologic Baile Govora, a fost gazda Campionilor Romaniei, unde astazi Paul Dinu, campion mondial la karate - shotokan, a fost prezent in cadrul proiectului ”Campionii Romaniei in scoli, licee si universitati”.

Am fost incantati sa vedem oameni care sunt interesati de binele copiilor comunitatii lor, pentru ca la aceste doua evenimente au fost prezenti domnul primar Mihai Mateescu, doamna director al liceului mai sus amintit in calitate de gazda prof. Gheorghe-Pavelescu Camelia, domnul prof. Marinescu Bogdan in calitate de director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Valcea si domnii Ioan Dumbravescu si Irinel Poenaru din cadrul D.J.S.T. Valcea.

Pe langa acestia au mai fost prezenti si numerosi profesori de sport, care au un interes direct in privinta miscarii sportive, pentru ca de mult timp au inteles ca daca elevii de la scolile unde profeseaza vor practica sportul, generatiile care urmeaza vor fi pregatite pentru viata.

Domnul Dinu Paul, din postura de sportiv de performanta, a putut sa le explice elevilor prezenti de ce este benefic sportul si care a fost motivul pentru care a ales cariera sportiva.

Pe langa faptul ca avut onoarea sa auda imnul national al Romaniei atunci cand a urcat pe podium, ne-a marturisit faptul ca sportul l-a ajutat sa nu fie niciodata bolnav. Daca luam in calcul doar acest factor, avem suficiente argumente pentru a practica sportul, indiferent de ramura pe care dorim sa mergem.

Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" a continuat la Școala Gimnazială "MÁRTONFFY JÁNOS" din Vlăhița. Invitatul special al acestui program a fost multiplul campion național și campion mondial de veterani la judo, domnul Sinka Szabolcs. Sportivul le-a povestit elevilor despre începuturile carierei, despre performanțele și succesele înregistrate în decursul anilor. Întâlnirea de azi a fost una interactivă, cei 90 de elevi prezenți, punând întrebări, activitatea încheindu-se cu o ședință de autografe. Acțiunea a fost pregătit și desfășurat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, la acțiune fiind prezenți pe lângă elevi, profesori și alți invitați. Elevii au fost încântați de cele auzite și l-au rugat pe campion să revină în rândul lor și cu alte ocazii.

Campionii Romaniei la Scoala Gimnaziala Alexandru Cel Bun Bacau, in compania campioanei Simona Axinte Paduraru, participanta la doua editii ale Jocurilor Olimpice la inot. Au fost prezenti la intalnire 120 de elevi , cadre didactice si directorii scolii.

IMG 20180412 111552

IMG 20180412 110923

IMG 20180412 110436

 

Astăzi, 9 martie 2018, în cadrul proiectului "Campionii României în școală, liceu și universitate", s-a desfășurat cu participarea unui număr de 140 de elevi ai  Liceului Tehnologic "FOGARASSY MIHÁLY" din Gheorgheni, o întâlnire cu multiplul campion național și căpitan al echipei naționale de hochei pe gheață GOGA ATTILA.

Sportivul a prezentat principalele etape ale carierei sale, o carieră bogată, presărată de succese, cu participări la campionate europene și mondiale, dar și cu titluri de campion național, dobândite cu echipele a cărui component a fost în decursul anilor.

Acțiunea a fost organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, cu sprijinul conducerii Liceului Tehnologic "FOGARASSY MIHÁLY" din Gheorgheni, sala festivă dovedindu-se neîncăpătoare.

Goga Attila a promovat importanța sportului pentru o dezvoltare sănătoasă, îndemnându-i pe cei prezenți să facă sport și mișcare.

La eveniment au fost prezenți domnul Csiki Andrei, director executiv al DJST Harghita, doamna Részegh Ildikó, director al liceului și domnul profesor Korpos Lajos, profesor de educație fizică și sport la această unitate.

Școala Gimnazială "ELEKES VENCEL" din Suseni, a găzduit în cadrul proiectului "CAMPIONII ROMÂNIEI ÎN ȘCOALĂ, LICEU ȘI UNIVERSITATE", o întâlnire de suflet cu campioana mondială de juniori la schi-biatlon și multiplă campioană națională RÉKA FERENCZ.

În cadrul întâlnirii, sportiva și-a prezentat etapele carierei sale de sportivă de mare performanță și le-a vorbit celor 120 de elevi, despre importanța sportului în viața fiecăruia.

Sportiva a adus cu ea și câteva medalii, care au fost prezentată celor prezenți, cea mai populară medalie fiind, cea de campioană mondială.

Întâlnirea cu elevii acestei unități școlare s-a încheiat cu o fotografie comună cu marea campioană, care a promis că va mai reveni în rândul elevilor.

Această acțiune a fost organizat de DJST Harghita și conducerea Școlii Gimnaziale "ELEKES VENCEL" din Suseni.

Astazi, 19.02.2018, incepand cu orele 12.30, in sala de sport a Scolii Gimnaziale Nr. 10 din Ramnicu Valcea, a avut loc prezentarea CAMPIONILOR ROMANIEI. Cu aceasta ocazie, in fata unui numar generos de copii, care s-au strans in sala de sport a scolii, au fost prezentate avantajele practicarii sportului, chiar de catre campioni, adica acei sportivi care au facut performanta.

De aceasta data ne-au fost alaturi trei dintre sportivii campioni ai judetului Valcea si anume:

Lazar Cristian – Jucator de fotbal in Divizia A, component al echipelor F.C. Arges Pitesti – 1980-1982; Chimia Ramnicu Valcea 1989-1990; Dinamo Bucuresti – 1990-1996.

Component al Lotului National de Tineret al Romaniei, unde castiga Campionatul National de Fotbal cu Dinamo Bucuresti (1989-1990), tot atunci castigand si Cupa Romaniei, sub comanda antrenorului Cornel Dragusin.

In anul 1990 joaca semifinala in Cupa Cupelor cu Dinamo Bucuresti, sub comanda antrenorului Mircea Lucescu. Insumeaza 300 de meciuri oficiale in Divizia A.

Lupu Cornel - Vicecampion Mondial in Pretoria  - Africa de Sud, de sapte ori consecutiv Campion National la Lupte, multiple locuri II si III la campionate nationale individuale si pe echipe, component al Centrului olimpic de la Pitesti. Actualmente profesor de educatie fizica si sport - specializarea lupte greco-romane in cadrul C.S.S. Ramnicu Valcea si antrenor la C.S. Chimia Ramnicu Valcea.

Paul Dinu – Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016