Sportiva FERENCZ RÉKA s-a întors preț de o oră , unitate școlară pe care a absolvit-o în anul 2007. Întâlnirea sportivei cu elevii acestei unități de învățământ s-a desfășurat în cadrul proiectului "Campionii României în școală, liceu și universitate", acțiunea desfășurându-se marți, 6 martie 2018.

Multipla campioană națională și campioană mondială de juniori la schi-biatlon, le-a vorbit celor 40 de elevi despre cariera ei, despre succese și realizări, îndemnând pe cei prezenți să facă sport în număr cât mai mare.

Sportiva a adus cu ea și câteva medalii, care au fost prezentate celor prezenți, cea mai "populară" medalie fiind cea de campioană mondială.

Elevii colegiului au fost încântați de cele auzite și l-au rugat pe sportivă să revină în rândul lor și cu alte ocazii.

Participarea marelui campion al hocheiului pe gheață NAGY BÉLA, cu elevii Liceului Tehnologic Corund, joi 1 februarie 2018, ora 10,00, în cadrul proiectului "CAMPIONII ROMÂNIEI ÎN ȘCOALĂ LICEU ȘI UNIVERSITATE",  a reprezentat un eveniment cu totul deosebit pentru elevii și cadrele didactice al acestei unități.

Sportivul și a prezentat cariera, cele mai mari succese înregistrate la cele cinci campionate mondiale, respectiv la Jocurile Olimpice din Salt Lake City, unde a avut onoarea să reprezinte România.

La final cei 80 de elevi prezenți l-au răsplătit pe fost mare sportiv cu  ropote de aplauze și l-au invitat să mai vină la Corund.

În cadrul programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate” inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului, astăzi 08.12.2017 am avut deosebita onoare de a prezenta elevilor de la Colegiul Comercial Carol I Constanța un multiplu campion național la volei în sală si de asemeni la beach volei - dl. Voinea Florin . Întâlnirea a fost onorată de doamna profesor Hanu Elena, inspector școlar de specialitate ISJ Constanța și doamna Solomon Mariana, director executiv DJST Constanța în acest proiect de anvergură. Am fost primiți cu drag de domnul profesor de educație fizică și sport Stanciu Adrian într-o atmosfera caldă creată de copiii de la clasele IX - XII ale Colegiului Comercial Carol I Constanța

IMG 20171208 113133IMG 20171208 113719IMG 20171208 113606IMG 20171208 113719IMG 20171208 113921IMG 20171208 114228IMG 20171208 115439IMG 20171208 115501IMG 20171208 120458

Școala Gimnazială Șerban Vodă din Călimănești s-a întâlnit cu ”Campionii Romaniei!”

        Valea Oltului este cunoscută foarte bine pentru stațiunea Călimănești - Căciulata care sălășuiește pe malul Oltului fiin o zonă cu un peisaș mirific, datorită munților care o înconjoară, fiindu-i pavăză și scut.

        De astăzi, avem un motiv în plus să ne mândrim cu frumoasa stațiune montană, datorită faptului că la  Școala Gimnazială Șerban Vodă a ajuns Paul Dinu, un sportiv cu un palmares impresionant, acesta reușind să atingă performțe notabile.

        Practricant de karate - shotokan, a trecut dincolo de pasiune, și a făcut din sport o meserie. Faptul că a practicat sport, în acest caz karate-ul, l-a ajutat să devină un om cu principii sănătoase de viață, dar și să viziteze majoritatea țărilor de pe întreg globul, acolo unde a concurat și a avut privilegiul să audă cântând imnul de stat al României.

        Cei aproximativ 200 de copii prezenți în sala de sport, au fost impresionați să asculte povestea de viață a sportivului, dar mai întâi de toate a omului, Paul Dinu. Până la urmă campionii au fost cei mici, pentru că au fost plini de entuziasm, dornici de mișcare și de practicarea sportului. cadrele didactice, dar și părinții în egfala măsură, își doresc să aibă elevi și copii sănătoși. Știm că sportul nu are niciun dezavantaj, fapt pentru care ne dorim să vedem cât mai mulți copii și tineri angrenați în pracxticarea sportului.

”Campionii României în școli, licee și universități”, își atinge cu siguranță scopul, dacă vom vedea mai mulți copii și tineri făcând sport.

       

Ca si in alte ocazii, ”Campionii romaniei in scoli, licee si universitati”, program finantat de Ministerul Tineretului si Sportului si derulat de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, a luat la pas scolile valcene, de data aceasta poposind in Brezoi la

In prezenta unui numar de aproximatv 100 de copii, campionii mondiali, europeni si nationali la karate Paul Dinu viorel si Ghita Silviu, au putut sa le vorbeasca copiilor despre beneficiile practicarii sportului. Copiii din scoala mai sus amintita au primit cu bucurie indemnul de a deveni sportiv. Au fost fascinati de povestea de viata a celor doi, mai ales ca Silviu Ghita este si cadru didactic in Brezoi.

Redam mai jos parcursul sportiv al celor doi:

Silviu Ghiță - Vicecampion Mondial, Campion European, multiplu Campion National si castigator al Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului si Sportului, obtinand in anul 2014 Centura Neagra si gradul 2 DAN Karate Shotokan. A obtinut un peste 100 de medalii la Campionate Mondiale (stilul shotokan ), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu si shito ryu ), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale. A fost decorat de catre Presedintele Romanie cu Medalia Meritul Sportiv clasa a III-a, Ministerul Tineretului si Sportului si de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, in repetate ocazii.

Dinu Paul - Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion National si castigator al Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru al Sportului, Antrenor Emerit, si Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului si Sportului, obtinand in anul 2017 Centura Neagra si gradul 5 DAN Karate Shotokan. A obtinut un numar de 188 de medalii, dupa cum urmeaza: 55 medalii aur, 52 medalii argint si 81 medalii bronz la Campionate Mondiale (stilurile shotokan si goju ryu), Campionate Europene (stilurile shotokan, wado ryu, shito ryu si goju ryu), Campionate Internationale, Campionate Nationale, Cupa Romaniei, Cupe Internationale si Nationale. A fost decorat de catre Presedintele Romanie cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Karate si de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, in repetate ocazii.

 

Astăzi, 9 martie 2018, în cadrul proiectului "Campionii României în școală, liceu și universitate", s-a desfășurat cu participarea unui număr de 140 de elevi ai  Liceului Tehnologic "FOGARASSY MIHÁLY" din Gheorgheni, o întâlnire cu multiplul campion național și căpitan al echipei naționale de hochei pe gheață GOGA ATTILA.

Sportivul a prezentat principalele etape ale carierei sale, o carieră bogată, presărată de succese, cu participări la campionate europene și mondiale, dar și cu titluri de campion național, dobândite cu echipele a cărui component a fost în decursul anilor.

Acțiunea a fost organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, cu sprijinul conducerii Liceului Tehnologic "FOGARASSY MIHÁLY" din Gheorgheni, sala festivă dovedindu-se neîncăpătoare.

Goga Attila a promovat importanța sportului pentru o dezvoltare sănătoasă, îndemnându-i pe cei prezenți să facă sport și mișcare.

La eveniment au fost prezenți domnul Csiki Andrei, director executiv al DJST Harghita, doamna Részegh Ildikó, director al liceului și domnul profesor Korpos Lajos, profesor de educație fizică și sport la această unitate.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău a realizat astazi .26.01.2018 o noua întâlnire din cadrul Proiectului Național „Campionii Romaniei” la Colegiul Mihai Eminescu din Bacău. Participanții la Jocurile Olimpice, d-na Axinte (Paduraru Simona) , inot si d-nul Eusebiu Diaconu, vicecampion mondial și campion european la lupte greco romane,au prezentat elevilor beneficiile practicării sportului și a educației fizice. Au fost prezenti 75 de elevi împreună cu directorul școlii si cadrele didactice. Copiii au fost incântati de proiect si au purtat discuții despre sport si mișcare.

 IMG 20180126 111944IMG 20180126 111442IMG 20171221 112225

Marți 26 martie 2018, de la orele 10,00 Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" a ajuns la Liceul Tehnologic "Kós Károly" din Odorheiu Secuiesc. Au fost prezenți 80 de elevi, iar invitată la acest eveniment a fost multipla campioană națională de handbal și antrenoare emerită MIKLÓS MAGDA.

Sportiva și antrenoarea Miklós Magda, este considerat un exemplu unic de dăruire și longevitate în cariera sportivă, ea fiind și căpitan al echipei naționale de handbal feminin a României, participantă la Jocurile Olimpice de la Montreal din anul 1976.

Elevii prezenți au arătat interes pentru cele discutate și au pus nenumărate întrebări invitatului și organizatorilor.

Acțiunea a fost organizată de DJST Harghita cu sprijinul conducerii Liceului Tehnologic "Kós Károly" din Odorheiu Secuiesc.

La întâlnirea cu campionul național en titre la lupte libere de juniori, BALÁZS JÁNOS, au participat peste 90 de elevi ai Școlii Gimnaziale"BETLEHEN GÁBOR" din Odorheiu Secuiesc, acțiune ce s-a derulat în cadrul proiectului CAMPIONII ROMÂNIEI.

Sportivul a fost însoțit la această întâlnire de antrenorul său KATONA LÁSZLÓ.

În cadrul întâlnirii, sportivul și-a prezentat principalele etape ale carierei sale. Proaspătul campion național le-a promis elevilor că va mai reveni la această unitate de învățământ.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, în parteneriat cu conducerea Școlii Gimnaziale"BETLEHEN GÁBOR" din Odorheiu Secuiesc.

a continuat în comuna Tușnad cu o întâlnire a elevilor Școlii Gimnaziale "IMETS FÜLÖP JÁKÓ" cu sportiva și antrenoarea Sándor Ibolya, care practică hocheiul pe gheață feminin.

Sportiva s-a arătat entuziastă să participe la acest proiect, care pe lângă promovarea sportului cu crosa și patina, reprezintă și un bun prilej de selecție și atragerea copiilor către sportul de performanță.

Cei 90 de elevi ai școlii au primit promisiunea din partea profesoarei Sándor Ibolya, că va mai împărtăși din povestea de succes generațiilor actuale.

Acțiunea a fost organizată de DJST Harghita împreună cu conducerea Școlii Gimnaziale "IMETS FÜLÖP JÁKÓ" din comuna Tușnad.

Campionii Romaniei la Colegiul Sportiv Nadia Comaneci Onesti. Programul National a fost prezentat dupa actiunea Cupa Fluturasul la gimnastica cu fetite din gradinite din mediul urban(120 de fetite) si Pe Urmele Nadiei cu fetite din mediul rural(36 de fetite), actiune traditionala, ed.aXXX-a, organizata pentru selectie si inscriere la Colegiu. Alaturi de fetite au fost prezenti parintii, doamnele educatoare, elevi de la Colegiul Sportiv si cadrele didactice care incearca sa descopere gimnaste avand un model Doamna Gimnasticii Mondiale Nadia Comaneci, la scoala unde a deslusit tainele gimnasticii si-i poarta numele. Campionii prezenti au fost d-na Luminita Raileanu (Milea), componenta a echipei de la Montreal 1976(rezerva) si d-ra Silvia Zarzu, foste mari gimnaste.

IMG 20180222 112554

IMG 20180222 112558

IMG 20180222 112402

Proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" a continuat la Școala Gimnazială "PETŐFI SÁNDOR" din Miercurea Ciuc, unde elevii au avut o plăcută întrevedere cu Bajkó Barna, un renumit fotbalist din Miercurea Ciuc, el evoluând la mai multe echipe din primele eșaloane ale fotbalului românesc.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, în parteneriat cu conducerea Școlii Gimnaziale "PETŐFI SÁNDOR" din Miercurea Ciuc, unitate la care învață mai mulți elevi-sportivi ai reședinței de județ.

Sportivul a destăinuit celor 80 de elevi despre începuturile carierei sale, despre succesele obținute, îndemnând pe cei prezenți să facă mișcare și sport, prezentând trofeele și  medaliile cucerite în decursul carierei sale.

Întâlnirea de azi a fost interactivă, iar la sfârșit elevii au pus întrebări invitatului special, pentru a afla cât mai multe informații de la fostul campion, actual antrenor de fotbal, care a satisfăcut curiozitatea celor din sală.

La încheierea acțiunii, domnul Bajko s-a fotografiat cu cei 80 de participanți la această acțiune.

Astazi, 19.02.2018, incepand cu orele 12.30, in sala de sport a Scolii Gimnaziale Nr. 10 din Ramnicu Valcea, a avut loc prezentarea CAMPIONILOR ROMANIEI. Cu aceasta ocazie, in fata unui numar generos de copii, care s-au strans in sala de sport a scolii, au fost prezentate avantajele practicarii sportului, chiar de catre campioni, adica acei sportivi care au facut performanta.

De aceasta data ne-au fost alaturi trei dintre sportivii campioni ai judetului Valcea si anume:

Lazar Cristian – Jucator de fotbal in Divizia A, component al echipelor F.C. Arges Pitesti – 1980-1982; Chimia Ramnicu Valcea 1989-1990; Dinamo Bucuresti – 1990-1996.

Component al Lotului National de Tineret al Romaniei, unde castiga Campionatul National de Fotbal cu Dinamo Bucuresti (1989-1990), tot atunci castigand si Cupa Romaniei, sub comanda antrenorului Cornel Dragusin.

In anul 1990 joaca semifinala in Cupa Cupelor cu Dinamo Bucuresti, sub comanda antrenorului Mircea Lucescu. Insumeaza 300 de meciuri oficiale in Divizia A.

Lupu Cornel - Vicecampion Mondial in Pretoria  - Africa de Sud, de sapte ori consecutiv Campion National la Lupte, multiple locuri II si III la campionate nationale individuale si pe echipe, component al Centrului olimpic de la Pitesti. Actualmente profesor de educatie fizica si sport - specializarea lupte greco-romane in cadrul C.S.S. Ramnicu Valcea si antrenor la C.S. Chimia Ramnicu Valcea.

Paul Dinu – Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016