Campionii României la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Cluj Napoca

 

       Azi, 14.11.2018, am participat la implementarea Proiectului Național CAMPIONII ROMÂNIEI la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Cluj Napoca.

       Alături de noi a participat fostul șahist, actual Maestru FIDE TOMA ALIN ANDREICA multiplu medaliat cu argint și bronz la Campionatele Europene de șah dar antrenor cu peste 150 medalii obținute de sportivii dânsului la concursurile naționale și Maestru al Federației Internaționale de Șah din anul 2005.

       Am avut ocazia de a promova sportul și mișcare fizică desfășurată într-un cadrul organizat în fața a apr. 80 elevi ai acestei unități de învățământ.

       S-au discutat aspecte ale ativității sportive legate de importanța practicării unui sport, atțt de performanță cât și la nivel de amator, educarea părinților în vederea aprecierii acestora de a practica copii lor un sport, etc.

Din partea gazdelor a participat D-na Director Adj. Daniela CIOARĂ-BENEA, iar din partea DJST Cluj au participat D-nul Marius Oltean - consilier superior cât și Marius Colceriu - expert superior.

        Acțiunea a avut succesul scontat de organizatorii acestei întâlniri, elevii interacționând repede cu invitatul evenimentului, adresându-i multe întrebări referitoare la cariera sa sportivă cât și întrebări legate de motivele acestuia de a face sport de performanță.

        Concluzia finală a fost aceea că astfel de evenimente sunt benefice pentru elevi și nu numai, devenind o necesitate pentru a crea o alternativă viabilă vieții din ziua de azi.Toma Alin 4Toma Alin 2Toma Alin 3Toma Alin 4Toma Alin 5Toma Alin 6Toma Alin 7Toma Alin 8Toma Alin 9

O nouă zi, o nouă provocare! Continuăm să promovăm sportul, astfel că am ajuns și Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea cu programul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”. Elevii claselor cu profil economic au avut ocazia să-i cunoscă și să le afle povestea celor doi sportivi de performanță Paul Dinu și Andreea Bîlă.

Știm că sportul aduce cu sine o stare de sănătate bună, un tonus muscular crescut și implicit bună dispoziție. Elevii claselor de liceu, au de ales ce vor să facă de acum înainte, deoarece pot aborda sportul din perspectiva performanței,sau doar pentru a-și menține starea de sănătate într-o formă cât mai bună, și de ce nu să lege prietenii de durată în sălile de sport.

Dacă abordăm sportul și din perspectiva educației și autodisciplinei,putem întelege faptul că acesta nu înseamnă doar performanță și obținerea de titluri, înseamnă un mod de viață. O viață trăită pentru sine, dar trăită și pentru generațiile care urmează, asta făcând ca cei ce vin din urmă să aibă repere și exemple bune de urmat.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea dorește tuturor să ia decizii înțelepte care să ajute la îmbunătățirea stilului de viață!

”Campionii României în școli, licee și universități” a ajuns și la Liceul de Arte "Victor Giuleanu", unde au fost prezenți un număr impresionant de elevi, care pentru aproximativ 45 de minute au lăsat instrumentele deoparte și au stat de vorbă cu sportivi de valoare.

 La eveniment au fost prezenți Dinu Paul - Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion Național și câștigator al Cupei Romaniei la karate. Bîlă Andreea - Raluca - Multiplă Campioană Națională, Europeană și Mondială de Karate și câștigătoare a Cupei României la karate, Roxana Moise,profesor de sport in cadrul liceului mai sus amintit si Adrian Comanescu – arbitru de fotbal.

Despre practicanții de karate am mai vorbit și în alte ocazii, unde am descris impresionanta cariera și activitatea pe care o desfășoară, iar pe acestă cale le mulțumim pentru disponibilitate și pentru deschiderea cu care au raspuns în derularea aceastui proiect.

Dorința noastră ar fi și aceea de a le mulțumi celor doi inimoși profesori de sport Roxana Moise și Adrian Comănescu care au ales să facă carieră, totodată dedicându-și timp pentru a forma oameni pentru societate din postura în care se află.

Roxana Moise este cunoscută și pentru faptul că a făcut parte din echipa „Razboinicii” din celebrul reality show Exatlon, care face senzaţie în această perioadă în România. În această competiţie, 20 de concurenti, dintre care 10 vedete, sunt într-o confruntare unică, ei folosindu-se de toate abilităţile lor fizice şi psihice pentru a-şi înfrânge adversarii şi pentru a-şi depăşi limitele. Totodată ea a fost prezentă în cadrul programului din postura de fostă handbalistă, având ocazia să le vorbească tinerilor elevi despre cee ace înseamnă sportul de echipă.

 Adrian Comănescu, dincolo de faptul că este profesor este și unul dintre valoroșii arbitri de fotbal de Liga I, unde din postura de central a fluierat la multe meciuri. Am aflat despre el că nu a fost ușor să ajungă să arbitreze la nivel înalt, dar prin multă muncă, efort fizic susținut și seriozitate a reușit să se afirme. Așa cum au spus și colegii de la alte sporturi, dacă ai o disciplină supravegheată atent și dacă muncești cu seriozitate și devotement, reușești să îți atingi obiectivul, fapt care l-a făcut pe experimentatul arbitru să-și câștige respectul pe terenul de fotbal.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a avut onoarea ca  prin reprezentantul său, profesorul Bogdan Marinescu să fie alături de patru oameni de sport care au droit să le împărtășească și altora din experiența lor, pentru a le da un impuls celor care încă nu s-au hotărât să practice un sport.

Campionii României au ajuns la  Școala Gimnazială Nr. 4 din Râmnicu Vâlcea, unde peste 100 de elevi de la clasele I-IV, au fost prezenți în sala de festivități, pentru a se întâlni cu Paul Dinu și Andreea Bîlă sportivi de performanță.

        La eveniment au fost prezenți Dinu Paul - Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion Național și câștigator al Cupei Romaniei la karate. Bîlă Andreea - Raluca - Multiplă Campioană Națională, Europeană și Mondială de Karate și câștigătoare a Cupei României la karate, ambii din Râmnicu Vâlcea.

        Pe lângă deschiderea cadrelor didactice, am găsit la această școală elevi dornici de mișcare, dornici de a practica un sport. Extrem de cuminți și extrem de atenți! Atunci când sportivii prezenți Paul Dinu și Andreea Bîlă i-au stimulat pe copii la mișcare, acestia au reacționat cu entuziasm, plecând acasă cu dorința de a-și determina părinții să-i ajute să practice sportul în mod organizat.

Ne dorim ca Vâlcea să fie un județ al sportului și de ce nu al sportului de performanță la cât mai multe ramuri sportive!

anton pann1Astăzi 24.10.2018, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a avut onoarea ca  prin reprezentantul său, profesorul Bogdan Marinescu sa fie alături de trei mari sportivi ai județului Vâlcea și ai României, la Școala Gimnazială Anton Pann, în cadrul proiectului ”Campionii României în școli, licee și universități”.

Cu această ocazie ne-au fost alături doamna Lelioara Alexandrescu,  fostă atletă de performantă, multiplu medaliată la Campionatele Naționale de Atletism, actualmente antrenor de atletism și director la C.S. CHIMIA RâmnicuVâlcea, domnul Dinu Paul - Viorel, Campion Mondial, Campion European, multiplu Campion Național și câștigator al Cupei Romaniei la karate. Actualmente Maestru al Sportului, Antrenor Emerit, și Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului și Sportului, obtinand în anul 2017 Centura Neagră și gradul 5 DAN Karate Shotokan. Ne-a mai fost alături și  Bîlă Andreea - Raluca - Multiplă Campioană Națională, Europeană și Mondială de Karate și câștigătoare a Cupei României la karate. Actualmente Maestru Emerit al Sportului, prin Ordin de Ministru al Tineretului și Sportului, obtinând în anul 2014 Centura Neagră și gradul 2 DAN.

Acești trei sportivi au împartășit din experiența sportive și de viață acumulată de-a lungul anilor, elevilor de la școala mai sus menționată, dorind ca prin exemplul personal să-i determine pe aceștia să practice sportul.

Dorința noastră sinceră este sa vedem o nouă generație de sportivi ridicandu-se și ducând numele României pe treptele cele mai înalte ale podiumului, în întreaga lume.

Direcția pentru Sport și Tineret Satu Mare a dat startul oficial la Satu Mare,  proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate”.  Aproximativ 70 de elevi din cadrul Colegiului Național Doamna Stanca Satu Mare s-au bucurat azi de întâlnirea cu următorii sportivi sătrmăreni: scrimera Simona Pop, campioană olimpică la spadă cu echipa, la Jocurile Olimpice de vară de la Rio din 2016; Adrian Pop multiplu campion național la spadă(individual și echipe) vicecampion mondial la spada(echipe) și Emanuel Gyenes - multimplu campion național la enduro, de 8 ori participant la raliul Dakar unde în 2015 a obținut medalia de aur la clasa Maraton și cea mai bună clasare- locul 14 la general 2016.

Întâlnirea cu elevii colegiului Național Doamna Stanca a fost una extrem de reușită și emoționantă , mai ales că, doi dintre compionii noștri sunt absolvenți ai acestui colegiu.(Adrian Pop și Emanuel Gyenes).Întâlnirea a fost una foarte interactivă ,elevii adresându-le numeroase întrebări legate de cariera lor sportivă și nu numai.IMG 20171128 132004 640x480IMG 20171128 134513 640x480IMG 20171128 141228 640x480IMG 20171128 141311 640x480IMG 20171128 141537 480x640

 

 

IMG 20171128 132045 640x480 1IMG 20171128 132223 640x480

Astazi, 19.02.2018, incepand cu orele 12.30, in sala de sport a Scolii Gimnaziale Nr. 10 din Ramnicu Valcea, a avut loc prezentarea CAMPIONILOR ROMANIEI. Cu aceasta ocazie, in fata unui numar generos de copii, care s-au strans in sala de sport a scolii, au fost prezentate avantajele practicarii sportului, chiar de catre campioni, adica acei sportivi care au facut performanta.

De aceasta data ne-au fost alaturi trei dintre sportivii campioni ai judetului Valcea si anume:

Lazar Cristian – Jucator de fotbal in Divizia A, component al echipelor F.C. Arges Pitesti – 1980-1982; Chimia Ramnicu Valcea 1989-1990; Dinamo Bucuresti – 1990-1996.

Component al Lotului National de Tineret al Romaniei, unde castiga Campionatul National de Fotbal cu Dinamo Bucuresti (1989-1990), tot atunci castigand si Cupa Romaniei, sub comanda antrenorului Cornel Dragusin.

In anul 1990 joaca semifinala in Cupa Cupelor cu Dinamo Bucuresti, sub comanda antrenorului Mircea Lucescu. Insumeaza 300 de meciuri oficiale in Divizia A.

Lupu Cornel - Vicecampion Mondial in Pretoria  - Africa de Sud, de sapte ori consecutiv Campion National la Lupte, multiple locuri II si III la campionate nationale individuale si pe echipe, component al Centrului olimpic de la Pitesti. Actualmente profesor de educatie fizica si sport - specializarea lupte greco-romane in cadrul C.S.S. Ramnicu Valcea si antrenor la C.S. Chimia Ramnicu Valcea.

Paul Dinu – Maestru al  Sportului – prin  Ordin de Ministru M.T.S. -  2005; Antrenor Emerit – prin  Ordin de Ministru M.T.S. – 2006; Maestru Emerit  al  Sportului – prin  Ordin de Ministru  M.T.S.- 2009; Antrenorul Anului 2011 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2011; Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a – Decorat de Preşedintele României – 2012; Antrenorul Anului 2015 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea – 2015; Sportivul Anului 2016 în județul Vâlcea – declarat de D.J.S.T.Vâlcea. 2016

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea  a organizat astăzi 12 decembrie 2017, etapa a V-a, cea de-a doua întâlnire a zilei, din cadrul proiectului naţional ,,Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea din Focşani.

Fosta gimnastă Mirela Ţugurlan Danţiş, multiplă medaliată la Campionatele Europene, Campionatele Mondiale şi medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta, a prezentat elevilor beneficiile practicării exerciţiilor fizice, a sportului de masă în general şi ce presupune activitatea de înaltă performanţă.

Printr–un filmuleţ derulat de la competiţiile importante, fosta mare sportivă le–a vorbit elevilor despre gloria de apoi, beneficiile obţinute şi nu în ultimul rând despre promovare României în lume.

Am fost primiţi cu drag de către conducerea unităţii şcolare, cât şi de domnul profesor de educaţie fizică şi sport Stănel Saragea într-o atmosferă caldă creată de către cei aprox. 150 de elevi de la clasele IX- XII.

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 J

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 I

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 H

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 G

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 F

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 E

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 D

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 C

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 A

Campionii Romaniei DJST VN 12.12.2017 B