Evenimente

În cadrul programului naţional “Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”, iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului, o nouă întîlnire s-a derulat în data de 23 mai 2018 la Colegiul Naţional Preparandia Dimitrie Ţichindeal Arad. Invitaţi au fost Mihai Leu, pugilist, multiplu campion naţional şi campion mondial la box, dar şi campion naţional de raliuri, Monica Brosovszky-Boriga, multiplă campioană naţională şi fost căpitan al naționalei de baschet feminin, Sorin Trăistaru „Ariciul”, multiplu campion naţional la supermoto. Cei trei sportivi le-au vorbit elevilor despre sport şi importanţa lui, despre viaţa de campion, despre sacrificii şi satisfacţii. Apoi, s-a organizat un concurs de aruncări, miza fiind tricourile cu autografele sportivilor. Din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad au participat directorul executiv Cristian Gavra și Liliana Nica, expert superior.

Azi 23 martie 2018, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad a continuat acțiunile din cadrul programului lansat de către Ministerul Tineretului și Sportului intitulat "Campionii României în școală, liceu și universitate", la Școala Gimnazială Avram Iancu din Arad.
             Invitați au fost Sorin Trăistaru “Ariciul”, multiplu campion național la supermoto și micuța judoka Carolina Szabo, multiplă campioană la judo. A fost o discuție despre sport și beneficiile practicării lui, despre ambiție și perseverență. Carolina le-a facut micuților elevi și câteva demonstrații iar Sorin le-a povestit despre motociclism, prezentându-le totodată și echipamentul său de concurs. 
         Dar azi a fost o acțiune mai altfel, putem spune că a fost o acțiune a campionilor printre campioni. Prezente alături de noi au fost și fetele de clasa a IV-a, componente a echipei de fotbal fete ciclul primar care au câștigat etapa pe județ la ONSȘ fotbal feminin și vor participa la etapa pe zonă la Reșița, dar și Dragoș Muscă din clasa I, campion județean la șah.
           Din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad au participat domnul director executiv Gavra Cristian, domnul director executiv adjunct Cuedan Dan și doamna Nica Liliana expert superior în cadrul compartimentului sport.
         Mulțumim domnilor profesori de educatie fizică și sport Radu George și Sabau Radu pentru faptul că ne-au facilitat să avem această interesantă întâlnire cu elevii.

„Minunea blondă a baschetului arădean” printre „mămăruțe”

O nouă acțiune din cadrul proiectului național „Campionii României în școală, liceu și universitate” s-a derulat astăzi 16 februarie, de data aceasta la Grădinița PP23 „Mămăruța”, invitată fiind baschetbalista Monica Brosovszky-Boriga, multiplă campioană naţională şi fost căpitan al naționalei de baschet feminin, alături de domnul director adjunct al DJST Arad Cuedan Dan și expert superior Nica Liliana din cadrul aceleași instituții.

A fost o întâlnire „altfel”, o lecție despre sport și sănătate, despre  baschet, predată din suflet copiilor care așteptau nerăbdători să arunce la coș sau să învețe să bată mingea.

La întâlnirea de azi au participat și copii de la grupa mică, aceștia fiind cei mai activi și nerăbdători să „învețe” baschet. La sfârșitul acțiunii toți copiii au fost răsplătiți cu diplome cu autograf  de la Monica Brosovszky-Boriga.

Mulțumim colectivului de cadre didactice al grădiniței și tuturor celor implicați!

 

Azi 2 martie 2018, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad a continuat acțiunile din cadrul programului lansat de către Ministerul Tineretului și Sportului intitulat "Campionii României în școală, liceu și universitate" la corpul Scolii Gimnaziale nr.6 din cadrul Colegiului Tehnic de Constructii si Protectia Mediului Arad.

        Invitați au fost domnul Dorel Caprar, vicecampion national la judo si vicepresedinte al Federatiei Romane de Judo, actualmente deputat și presedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlamentul României, Monica Brosovszky-Boriga, multiplă campioană naţională şi fost căpitan al naționalei de baschet feminin si Ruben Stoia, fost boxer de performanta si antrenor la Boxing Club Ruben Stoia. Din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad au participat domnul director executiv Gavra Cristian, domnul director executiv adjunct Cuedan Dan, impreuna cu inspectorul scolar de educatie fizica Paul Barta.

       La sfârșitul întâlnirii, Monica Brosovszky-Boriga a jucat baschet cu copiii prezenți în sală, iar Ruben Stoia le-a demonstrat și explicat elevilor mici secrete din box.

         Mulțumim totodată conducerii Colegiului Tehnic de Constructii si Protectia Mediului Arad si domnului profesor de educatie fizică și sport  Irimia Cristian pentru faptul că ne-au facilitat să avem această interesantă întâlnire cu elevii.

     Azi 26 ianuarie 2018, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad a continuat acțiunile din cadrul programului lansat de către Ministerul Tineretului și Sportului intitulat "Campionii României în școală, liceu și universitate" la Colegiul Național Elena Ghiba Birta  din Arad.

        Invitații de astăzi au fost domnul Adrian Todor, dublu Campion Balcanic și medaliat la Campionatele Europene la tir cu pistolul, actualmente deputat și membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Parlamentul României, Bia Crișan multiplă medaliată la Campionatele Naționale dar și la Campionatele Europene și Balcanice la tenis de masă și Jigău Adrian, multiplu medaliat la Campionatele Europene si Campionatele Mondiale de haltere și participant la Jocurile Olimpice de la Sydney Australia în anul 2000 și Atena Grecia  în anul 2004, actualmente antrenor de haltere la CSM Arad.

        Din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad au participat domnul director executiv Gavra Cristian, domnul director executiv adjunct Cuedan Dan și doamna Nica Liliana, expert superior.

         Mulțumim totodată conducerii Colegiului Național Elena Ghiba Birta și în special doamnei  director  Groșan Eugenia și doamnei profesoare de educatie fizică și sport  Olimpia Ancateu pentru faptul că ne-au facilitat să avem această interesantă întâlnire cu elevii.