Noutati

Afis Kaiac Canoe Campionii Romaniei 150dpi♦ Proiectul "Campionii României în şcoli, licee şi universităţi" continuă la Brăila cu o întâlnire a elevilor Şcolii Gimnaziale "M. Kogălniceanu" cu antrenoarea emerită de kaiac-canoe Florentina Ion, de la Clubul Sportiv Municipal Brăila. Alături de experimentata tehniciană vor fi prezenţi o parte dintre campionii pregătiţi de ea la clubul brăilean (Calaver Robert, Surdu Ciprian, Olteanu Vlad etc.).

♦ Întâlnirea are loc miercuri, 07 martie 2018, ora 12.00, la unitatea şcolară amintită (reprogramat din data de 28.02.2018 ca urmare a suspendarii activitatii scolare in zilele de 27-28 februarie 2018, in judetul Braila, din cauza conditiilor meteo nefavorabile).

♦ Antrenoarea emerită s-a arătat entuziastă să participe la acest proiect care, pe lângă promovarea sporturilor nautice şi a altor ramuri de sport, reprezintă un bun mijloc de selecţie şi de atragere a copiilor către sportul de performanţă şi, în cazul de faţă, către una dintre ramurile tradiţionale ale acestui judeţ de unde au pornit vicecampionul olimpic Andrei Igorov (C1x1000m) şi campionul mondial Ionel Constantin (K4x1000m).

♦ De menţionat este faptul că şcoala gazdă (Şc. Gimnazială "Mihail Kogălniceanu"/ Nr.19) l-a avut ca elev pe singurul campion mondial brăilean de kaiac-canoe la seniori, Ionel Constantin (membru al "flotilei de aur" din anii '80 alături de mari sportivi precum Ivan Patzaichin, Toma Simionov, Vasile Dîba etc.) dar şi pe alţi sportivi sau campioni naţionali din alte generaţii: Ilie Marian, Duma Costică iar în prezent Calaver Robert (C.S.M. Brăila).01 RSB 9 150dpi

♦ Copii prezenţi vor primi exemplare din revista "Sportul Brăilean" nr.9 a D.J.S.T. Brăila şi vor putea urmări montaje video de prezentare a realizărilor şi activităţii sportive desfăşurate de antrenoarea Florentina Ion împreună cu sportivii şi performerii săi, dar şi imagini unice din cariera campionului brăilean Ionel Constantin.

Organizatorii întâlnirii sunt:

Ministerul Tineretului și Sportului
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila

În parteneriat cu:

Inspectoratul Școlar Județean Brăila
Școala Gimnazială "M. Kogălniceanu" Brăila
Clubul Sportiv Municipal Brăila

Afis Radioamatorism Campionii Romaniei 150 dpiO nouă întâlnire "Campionii României în școală, liceu și universitate" are loc joi, 25 ianuarie 2018, de la ora 13.00, în sala de sport a Liceului Tehnologic "Anghel Saligny" Brăila. De această dată sunt invitați campionii Brăilei la radioamatorism: Marcel Aleca (Maestru emerit al sportului), George Savu (Maestru al sportului), Remus Vatcu (Maestru al sportului). Cei trei campioni, cu rezultate naționale și internaționale deosebite, au dus performanța și creativitatea tehnică la un nivel extrem de ridicat pentru radioamatorism şi pentru sporturile denumite cândva "tehnico-aplicative".

Radioamatorismul reprezintă ceva mai mult decât o extensie a electronicii sau o competiţie de comunicare la distanţa. El este un mijloc prin care se pot însuși cunoștințe noi din domenii variate: tehnologie, fizică, meteorologie, limbi străine, etc. și are o componentă utilitară importantă ce poate salva vieți în timpul unor calamități, când celelalte mijloace de comunicare nu mai funcționează. Pentru cei care îl practică este un mod de viaţă.

Prezența acestor invitați la un liceu tehnologic de seamă din Brăila poate deschide noi perspective ca această disciplină sportivă să își asigure continuitatea la Brăila.

 

Organizatorii întâlnirii sunt:

Ministerul Tineretului și Sportului
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila

În parteneriat cu:

Inspectoratul Școlar Județean Brăila
Liceul Tehnologic "A. Saligny"Brăila
Clubul Sportiv al Radioamatorilor din Județul Brăila

Afis Diana Mocanu Campionii Romaniei 150dpi♦ Pentru Brăila nu există personalitate sportivă mai bine ancorată în memoria colectivă actuală decât dubla campioană olimpică DIANA MOCANU. Din acest considerent prezența sportivei brăilene în cadrul proiectului "Campionii României în școală, liceu și universitate" era o cerință obligatorie pentru organizatori. Școala Gimnazială "I.L. Caragiale"din Brăila cultivă copiilor de ani buni un interes aparte pentru personalitatea campioanei noastre olimpice (în 2000 au înființat chiar și Asociația Sportivă Școlară "Diana", în semn de prețuire) și s-au oferit să fie gazdele următoarei întâlniri "Campionii României". Aceasta va avea loc miercuri, 31 ianuarie 2018, ora 13.00, în sala de sport a unității școlare amintite anterior.

♦ Reamintim că la numai 16 ani Diana Mocanu a participat (în anul 2000) la Jocurile Olimpice de la Sidney (Australia) unde a devenit dublă campioană olimpică la probele de 100 și 200m spate. Cu același prilej a obținut și un record olimpic (1:00.21) la proba de 100m spate. În anul următor a obținut titlurile de campioană şi vicecampioană mondială la Fukuoka (Japonia), la probele de 200m şi 100m spate. De-a lungul întregii sale cariere sportive, campioana Brăilei a realizat un palmares impresionant presărat cu zeci de medalii și titluri naționale, balcanice, europene, mondiale și olimpice. Rămâne, de asemenea, sportiva care a realizat performanța de fi fost prima campioană olimpică din natația feminină românească.

♦ În prezent este antrenoare de natație la C.S.M. Brăila și membră în forurile de conducere ale federației de profil.

 

♦ Organizatorii întâlnirii sunt:

Ministerul Tineretului și Sportului
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila

În parteneriat cu:

Inspectoratul Școlar Județean Brăila
Școala Gimnazială "I.L. Caragiale" Brăila
Clubul Sportiv Municipal Brăila
Academia Olimpică Romană - filiala Brăila

Afis Vasile Craciun Campionii Romaniei 150 dpiElevii Școlii Gimnaziale "Radu Tudoran" (Nr.22) din Brăila, se întâlnesc joi, 18 ianuarie, la ora 13.00 cu cel mai important campion de culturism din Brăila: Vasile Crăciun, în cadrul proiectului național "Campionii României în școală, liceu și universitate".

Considerat pe bună dreptate drept inițiatorul mișcării sportive de culturism la Brăila, Vasile Crăciun este un reper de longevitate pentru sportivii din România, reușind să obțină la 51 de ani titlul de Campion European de culturism, la clasa master.

Cele mai importante performanțe ale sale sunt:

- Medaliat cu aur în 2010 la CAMPIONATUL EUROPEAN de CULTURISM de la Donetsk (Ucraina, la clasa master);
- Campionate Europene (clasa master) – loc IV în 2008, loc III (Budapesta) în 2009;
- Campionate Balcanice (clasa master) – 3 locuri II și 5 locuri III între 2000-2015;
- De 12 ori Campion Național (la clasa master, între anii 2000-2016)
- Campionate Balcanice (seniori) – loc III (1993) și loc II (1994)
- Campion Național la Culturism în 1993, 1994 (seniori);

La acestea se adaugă și notabile performanțe în calitate de antrenor de culturism.

În prezent, la 59 de ani, Vasile Crăciun continuă să se antreneze și să participe la competiții naționale și internaționale de culturism, devenind un model pentru tinerele generații de sportivi și nu numai, din Brăila și din țară. Joi, 18 ianuarie (ora 13.00), se va reîntoarce la școala unde a învățat în copilărie pentru a împărtăși povestea sa de succes generațiilor actuale (de la Școala Gimnazială "Radu Tudoran"din Brăila).

Organizatorii întâlnirii  sunt:

Ministerul Tineretului și Sportului
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila

În parteneriat cu:

Inspectoratul Școlar Județean Brăila
Școala Gimnazială "R. Tudoran"Brăila
Clubul Sportiv "Atlas"Brăila