Noutati

Afis Anamaria Ionita Campionii Romaniei 150 dpi

Anamaria Ioniță - o poveste vie despre excelența sportivă

Vineri, 15.12.2017, de la ora 13.00, la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" (Nr.4), în sala de sport va avea loc o nouă întâlnire a valorilor sportive brăilene cu elevii. Invitată este campioana de atletism Anamaria Ioniță, multiplu campioană și multiplu medaliată la competiții naționale, balcanice și internaționale, locul III la Campionatul Mondial de la Portland, Statele unite (2016, cu ștafeta de 4x400) și participantă la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia, 2016). Sportiva brăileană este un exemplu de determinare și voința, trăsături specifice marilor campioni, trăsături ce i-au permis să evolueze și să se reinventeze continuu ca sportiv și ca personalitate umană.

            Reamintim că întâlnirea are loc în cadrul proiectului național „Campionii României în școală, liceu și universitate”, inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului. Pe plan local, întâlnirea din data de 15 decembrie va fi organizată Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila cu sprijinul Clubului Sportiv Municipal Brăila, al Inspectoratului Școlar Județean Brăila și al Școlii Gimnaziale "Al. I. Cuza".

Afis Costica Dafinoiu Campionii Romaniei 150dpiProiectul "Campionii României" debutează la Brăila. Invitat: medaliatului cu bronz la J.O. de la Montreal (1976), boxerul COSTICĂ DAFINOIU

Așa cum ați putut afla din presa națională și din numeroase alte prezentări din spațiul public sau de internet, Ministerul Tineretului și Sportului a lansat pe 24 noiembrie a.c. programul național „Campionii României în școală, liceu și universitate”. Scopul acestui proiect este să se aducă în școli, licee și universități personalități sportive românești care vor prezenta importanță sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă a tinerilor dar și pentru a inspira campionii de mâine (mai multe amanunte pe www.campioniiromaniei.com .

Proiectul este o inițiativă națională a Ministerul Tineretului și Sportului, aplicată pe plan local prin intermediul structurilor subordonate acestuia: Direcții Județene pentru Sport și Tineret și Cluburi Sportive departamentale. Accesul în unitățile școlare se face sub supervizarea Inspectoratelor Școlare Județene, în baza protocolului comun semnat de M.T.S. și Ministerul Educației Naționale, nr.10720/07.11.2017//11735/14.09.2017.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Sport Brăila are onoarea de a anunța debutul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate” la nivelul județului Brăila, în ziua de joi, 07.12.2017, de la ora 14.00, la Școala Gimnazială "George Coșbuc" (nr.20). În fața elevilor va fi prezentat dar și prezent medaliatul cu bronz (box) la Olimpiada de la Montreal (1976), maestrul emerit al sportului Costică Dafinoiu. Copii vor avea ocazia să cunoască o mare personalitate a boxului îndrăgită de publicul brăilean cu o poveste de viață extraordinară, un om care poate fi oferit ca model generațiilor viitoare.

Parteneri locali: Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Clubul Sportiv Municipal Brăila și Școala Gimnazială "George Coșbuc".

Organizator: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila