Noutati

Afis Radioamatorism Campionii Romaniei 150 dpiO nouă întâlnire "Campionii României în școală, liceu și universitate" are loc joi, 25 ianuarie 2018, de la ora 13.00, în sala de sport a Liceului Tehnologic "Anghel Saligny" Brăila. De această dată sunt invitați campionii Brăilei la radioamatorism: Marcel Aleca (Maestru emerit al sportului), George Savu (Maestru al sportului), Remus Vatcu (Maestru al sportului). Cei trei campioni, cu rezultate naționale și internaționale deosebite, au dus performanța și creativitatea tehnică la un nivel extrem de ridicat pentru radioamatorism şi pentru sporturile denumite cândva "tehnico-aplicative".

Radioamatorismul reprezintă ceva mai mult decât o extensie a electronicii sau o competiţie de comunicare la distanţa. El este un mijloc prin care se pot însuși cunoștințe noi din domenii variate: tehnologie, fizică, meteorologie, limbi străine, etc. și are o componentă utilitară importantă ce poate salva vieți în timpul unor calamități, când celelalte mijloace de comunicare nu mai funcționează. Pentru cei care îl practică este un mod de viaţă.

Prezența acestor invitați la un liceu tehnologic de seamă din Brăila poate deschide noi perspective ca această disciplină sportivă să își asigure continuitatea la Brăila.

 

Organizatorii întâlnirii sunt:

Ministerul Tineretului și Sportului
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila

În parteneriat cu:

Inspectoratul Școlar Județean Brăila
Liceul Tehnologic "A. Saligny"Brăila
Clubul Sportiv al Radioamatorilor din Județul Brăila

Afis Vasile Craciun Campionii Romaniei 150 dpiElevii Școlii Gimnaziale "Radu Tudoran" (Nr.22) din Brăila, se întâlnesc joi, 18 ianuarie, la ora 13.00 cu cel mai important campion de culturism din Brăila: Vasile Crăciun, în cadrul proiectului național "Campionii României în școală, liceu și universitate".

Considerat pe bună dreptate drept inițiatorul mișcării sportive de culturism la Brăila, Vasile Crăciun este un reper de longevitate pentru sportivii din România, reușind să obțină la 51 de ani titlul de Campion European de culturism, la clasa master.

Cele mai importante performanțe ale sale sunt:

- Medaliat cu aur în 2010 la CAMPIONATUL EUROPEAN de CULTURISM de la Donetsk (Ucraina, la clasa master);
- Campionate Europene (clasa master) – loc IV în 2008, loc III (Budapesta) în 2009;
- Campionate Balcanice (clasa master) – 3 locuri II și 5 locuri III între 2000-2015;
- De 12 ori Campion Național (la clasa master, între anii 2000-2016)
- Campionate Balcanice (seniori) – loc III (1993) și loc II (1994)
- Campion Național la Culturism în 1993, 1994 (seniori);

La acestea se adaugă și notabile performanțe în calitate de antrenor de culturism.

În prezent, la 59 de ani, Vasile Crăciun continuă să se antreneze și să participe la competiții naționale și internaționale de culturism, devenind un model pentru tinerele generații de sportivi și nu numai, din Brăila și din țară. Joi, 18 ianuarie (ora 13.00), se va reîntoarce la școala unde a învățat în copilărie pentru a împărtăși povestea sa de succes generațiilor actuale (de la Școala Gimnazială "Radu Tudoran"din Brăila).

Organizatorii întâlnirii  sunt:

Ministerul Tineretului și Sportului
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila

În parteneriat cu:

Inspectoratul Școlar Județean Brăila
Școala Gimnazială "R. Tudoran"Brăila
Clubul Sportiv "Atlas"Brăila

 

Afis Anamaria Ionita Campionii Romaniei 150 dpi

Anamaria Ioniță - o poveste vie despre excelența sportivă

Vineri, 15.12.2017, de la ora 13.00, la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" (Nr.4), în sala de sport va avea loc o nouă întâlnire a valorilor sportive brăilene cu elevii. Invitată este campioana de atletism Anamaria Ioniță, multiplu campioană și multiplu medaliată la competiții naționale, balcanice și internaționale, locul III la Campionatul Mondial de la Portland, Statele unite (2016, cu ștafeta de 4x400) și participantă la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia, 2016). Sportiva brăileană este un exemplu de determinare și voința, trăsături specifice marilor campioni, trăsături ce i-au permis să evolueze și să se reinventeze continuu ca sportiv și ca personalitate umană.

            Reamintim că întâlnirea are loc în cadrul proiectului național „Campionii României în școală, liceu și universitate”, inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului. Pe plan local, întâlnirea din data de 15 decembrie va fi organizată Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila cu sprijinul Clubului Sportiv Municipal Brăila, al Inspectoratului Școlar Județean Brăila și al Școlii Gimnaziale "Al. I. Cuza".

 

Lansare revista Sportul Brailean RSB 9 2017 150dpi

Lansarea numărului 9 al revistei „Sportul Brăilean”, 2017 a avut loc miercuri, 20 decembrie a.c., ora 14.00, la sediul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila (partener lansare). Revista „Sportul Brăilean” este finanțată și realizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila, sub patronajul Academiei Olimpice Române-filiala Brăila.

Fiindcă publicația „Sportul Brăilean” a reprezentat încă de la prima apariție (n.r. - În 2008) o platformă extrem de bine documentată de prezentare a campionilor sportului brăilean și a gloriilor sale, organizatorii au considerat oportun să conecteze acest eveniment de proiectul CAMPIONII ROMÂNIEI. În acest fel, cele două proiecte pot conlucra cu același scop comun de a promova valorile sportive locale și de a atrage atenția tinerelor generații (elevilor) asupra fenomenului sportiv, de a apropia copii de sport.

Organizatorii au făcut apel la jurnaliștii prezenți de a colabora în continuare cu DJST Brăila în vederea susținerii acestui generos proiect: CAMPIONII ROMÂNIEI ÎN ȘCOALĂ, LICEU ȘI UNIVERSITATE.

01 RSB 9Din sumarul revistei:

Revista "Sportul Brăilean", Nr.9, 2017 mai cuprinde:

- Un interviu (premieră pentru consemnările jurnalistice brăilene) cu unicul campion mondial brăilean de kaiac-canoe, antrenorul federal Ionel Constantin;

- Un decupaj bine documentat din istoria trecută și prezentă a automobilismului sportiv brăilean;

- Articole despre handbalul și baschetul brăilean, ajunse la un nivel de performanță deosebit în acest an;

- O pagină dedicată curiozităților și aspectelor inedite ale fenomenului olimpic internațional;

- Un nou episod (premieră pentru consemnările jurnalistice brăilene) despre societățile sportive brăilene de acum un veac dar și alte câteva consemnări captivante și emoționante despre sport și... viața.

 

IMAGINI DIN TIMPUL PREZENTARII:

IMG 20171220 140734 IMG 20171220 135753 IMG 20171220 141106

IMG 20171220 141807 IMG 20171220 141929

IMG 20171220 141944 IMG 20171220 142004 IMG 20171220 142709

 (Pentru vizionare foto la dimensiune reala faceti click dreapta pe imagine apoi alegeti optiunea "View Image")

Afis Costica Dafinoiu Campionii Romaniei 150dpiProiectul "Campionii României" debutează la Brăila. Invitat: medaliatului cu bronz la J.O. de la Montreal (1976), boxerul COSTICĂ DAFINOIU

Așa cum ați putut afla din presa națională și din numeroase alte prezentări din spațiul public sau de internet, Ministerul Tineretului și Sportului a lansat pe 24 noiembrie a.c. programul național „Campionii României în școală, liceu și universitate”. Scopul acestui proiect este să se aducă în școli, licee și universități personalități sportive românești care vor prezenta importanță sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă a tinerilor dar și pentru a inspira campionii de mâine (mai multe amanunte pe www.campioniiromaniei.com .

Proiectul este o inițiativă națională a Ministerul Tineretului și Sportului, aplicată pe plan local prin intermediul structurilor subordonate acestuia: Direcții Județene pentru Sport și Tineret și Cluburi Sportive departamentale. Accesul în unitățile școlare se face sub supervizarea Inspectoratelor Școlare Județene, în baza protocolului comun semnat de M.T.S. și Ministerul Educației Naționale, nr.10720/07.11.2017//11735/14.09.2017.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Sport Brăila are onoarea de a anunța debutul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate” la nivelul județului Brăila, în ziua de joi, 07.12.2017, de la ora 14.00, la Școala Gimnazială "George Coșbuc" (nr.20). În fața elevilor va fi prezentat dar și prezent medaliatul cu bronz (box) la Olimpiada de la Montreal (1976), maestrul emerit al sportului Costică Dafinoiu. Copii vor avea ocazia să cunoască o mare personalitate a boxului îndrăgită de publicul brăilean cu o poveste de viață extraordinară, un om care poate fi oferit ca model generațiilor viitoare.

Parteneri locali: Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Clubul Sportiv Municipal Brăila și Școala Gimnazială "George Coșbuc".

Organizator: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila