În cadrul Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”, 120 de elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic "Grigore Moisil " din Deva s-au întâlnit cu ing. Romulus Gabor, fost mare fotbalist, component al lotului național al României. Domnul Gabor a amintit despre importanța practicării sportului sub orice formă și rolul social, respectiv aspectul profilactic în menținerea unui corp sănătos, dar a și încurajat orientarea spre sportul de înaltă performanță ca modalitate de afirmare și realizare personală.

Doamna prof.ing. Luminița Mariana Benea, directorul Liceului Tehnologic "Grigore Moisil " din Deva, în calitate de gazdă, i-a salutat pe cei prezenți, iar domnul Marius Simina, consilier în cadrul Compartimentului Sport al DJST Hunedoara a prezentat Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”. La eveniment a participat domnii Nicolae Gavrea, jurnalist sportive, președintele Asociației Jurnaliștilor Sportivi din județul Hunedoara.

” Pentru înalta performanță în sport este foarte importantă perseverența și talentul iar latura educațională nu trebuie neglijată .” a declarat campionul.

În cadrul Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”, 200 de elevi și cadre didactice de la Colegiul Național "Aurel Vlaicu" din Orăștie s-au întâlnit și au discutat cu multipla campioană la atletism Marieta Ilcu Răileanu. Doamna Ilcu a punctat importanța practicării sportului sub orice formă, rolul practicării mișcării fizice pentru menținerea unui corp sănătos. “Sportul de performanță constituie un factor esențial pentru dezvoltarea sportivă pe plan național, îndeplinind o importantă funcție reprezentativă pentru România în competițiile sportive oficiale cu caracter internațional.” a declarat multipla campioană.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara a fost reprezentată de consilierii din cadrul Compartimentului Sport, Marius Simina și Marius Liviu Biji. 
Gazda evenimentului a fost doamna prof. Giurgiu Margareta, directorul Colegiului Național "Aurel Vlaicu" din Orăștie.

Joi, 1 Martie 2018, multipla campioană la gimnastică artistică Gina Gogean în cadrul Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”, a vizitat Colegiul Național "Decebal” Deva, unde s-a întâlnit cu peste 200 de elevi și cadre didactice.

Domnul prof.dr. Marian Florin Ilieș, directorul Colegiului, în calitate de gazdă, i-a salutat pe cei prezenți, iar domnul Széll Lőrincz – Directorul executiv al DJST Hunedoara a prezentat Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”. La eveniment au participat domnii Nicolae Gavrea, jurnalist sportiv și Dorin Reclaru, profesor de educație fizică și sport, fost director al Direcției pentru Sport a județului Hunedoara.

Gina Gogean a împărtășit momente din viața de sportiv de performanță, de la începutul carierei și până în viața de zi cu zi. "Faceți mișcare și sport în fiecare zi, cel puțin15 minute, chiar dacă nu faceți un sport de performanță. Faceți sport pentru voi, pentru sănătatea voastră !" , i-a îndemnat Gina Gogean pe cei prezenți.

În cadrul Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate”, 130 de elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic "Ovid Densușianu " din Călan s-au întâlnit și au discutat cu Romulus Gabor, fost mare fotbalist, component al lotului național al României, Domnul Gabor a subliniat aspectul importanței practicării sportului în vederea menținerii unui corp sănătos.

” Pentru înalta performanță în sport este foarte importantă perseverența, munca și norocul” a declarat Romulus Gabor.

La eveniment au participat alături de echipa DJST Hunedoara, coordonatorii catedrei de educație fizică și sport din liceu.