Luni, 18 Decembrie 2017 08:05

RADU GEORGE VALAHU

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Data nașterii: 1975

Localitatea nașterii: București

Performanțe sportive:

Locul 2 la categoria open la Cupa energy, București, 2006

Locul 2 la categoria +110 kg la brațul stâng la CN 2007

Locul 3 la categoria +100 kg la brațul drept la CN 2007

Locul 2 la categoria +100 kg la Cupa Vâlcea 2007

Locul 3 la categoria +110 kg la brațul stâng la CN 2008

Locul 3 la categoria +110 kg la brațul drept la CN 2008

Locul 3 la categoria +90 kg la Cupa Litoralului 2008

Locul 2 la categoria +100 kg la Cupa Vâlcea 2008

Locul 2 la categoria +110 kg la CN 2009

Personalitate polivalentă, sportiv de performanță, antrenor de fitness, poet, entertainer și prezentator evenimente, Radu s-a remarcat în primul rând pentru performanțele din skandenberg precum și pentru calitatea sa de entertainer la diferite evenimente.

Pe lângă skandenberg-ul care l-a consacrat, el a practicat mai multe sporturi de forță și a participat la diverse concursuri cu probe din sfera „Strong Man” unde a făcut față cu brio fiind denumit, pentru rezultatele sale, Valahu Omul Record (cel mai puternic român), Valahu vs. avion, unde Radu a fost primul român care a tras cu ușurință un avion de pasageri, un vagon de tren cu pasageri și două vapoare plin cu oameni.

Valahu are o expunere mediatică numeroasă, acoperind toate regiunile din țară și din UE.

Cine este Radu Valahu?

Cunoscut ca cel care a pus bazele skandenbergului românesc, multiplu campion atât național, cât și internațional. Și-a dedicat viața sportului de performanță, cât și promovării acestuia, începând cu canotajul urmat de box, lupte, haltere, etc. Adânc ancorat în tot ce înseamnă educație sportivă, acesta este deasemenea antrenor de fitness, culturism, maseur și reflexo-terapeut. În 30 de ani de sport de performanță, a obținut numeroase victorii, atât în cadrul clubului „Steaua”, cât și după încheierea activității la acest club.

Skandenberg-ul îl practică la nivel profesionist, participând atât la competiții naționale, cât și la nivel internațional, unde rezultatele au fost medaliate de nenumărate ori. Deasemenea, a luptat în numeroase vendete în țară și în străinătate, precum și la liga profesionistă. Radu Valahu este unul dintre sportivii cu cele mai multe Diplome de Excelență primite pentru dezvoltarea sportului românesc. 

Cu ce se ocupă Radu Valahu?

Promovarea sportului în rândul tinerilor și în cadrul diferitelor manifestații sportive, care au loc în școli, licee, instituții, campanii de mare anvergură, acțiuni caritabile. 

 

Informații Adiționale

  • Judet: Bucuresti
  • Tip de unitate de invatamant: Scoala
  • Tip Continut: Campioni
Citit 469 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 08:56