„După pata albă lasată în istoria călăriei noastre, ca urmare a Razboiului, 1947 reprezintă anul renașterii acestei discipline, care reputase până în acel moment numeroase succese de prestigiu internațional.
La 17 ianuarie 1947, ziarul „Sportul popular” publica articolul cu titlu „Pe linia tradițională a călăreților-Sportul equestru renaște într-un spirit nou”, semnat de regretatul gazetar Victor Bănciulescu, unul dintre cei care va sprijini cu consecvență eforturile călăreților de a reveni pe linia de plutire.

În acest articol, autorul scrie printre altele:
„Și un lucru trebuie să fie sigur: nu numai militarii se vor urca în șa, dar de acum înainte călăria va cunoaște în masele largi o vogă neatinsă până acum.
După câte aflăm, se lucrează la reorganizarea Federației Ecvestre și activitatea în acest sens a d-lui Lt. col.Felix Topescu nu este printre ultimele.
Se încearcă reînvierea cluburilor hipice și, poate, crearea altora rurale. Cu singurul scop de a face practica ecvestră posibilă pentru toată lumea. Pe asemenea baze solide renașterea acestui sport nu poate întârzia….
…La numai o lună de la apariția articolului prin care se anunțau intențiile privind reorganizarea federației, cititorii ziarului au putut vedea următorul anunț:
„Astăzi după-amiază se ține la Inspectoratul Cavaleriei prima ședință a Comitetului Federal al Federației Equestre Romane. Ordinea de zi cuprinde chestiuni de primă importanță pentru sportul nostru călare”.

Era în 13 februarie 1947, ziua în care se renînființează Federația Equestra Română…

….La 2 iulie 1957 apare „Hotărârea Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român și a Consiliului de Miniștrii al Republicii Populare Române care aduce o noua organizare a mișcării de cultură fizică și sport din  Republica Populară Romănă. Printre măsurile adoptate cu acest prilej, conform articolului 5, Comisiile Centrale pe ramuri de sport revin la structura de federații sportive.
Din acest moment noua denumire a fost Federația Română de Călărie, titulatură sub care se va afilia și la forul internațional.”(E.Fantaneanu, 2010)

 

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al federației.

Data nașterii: 18 octombrie 1945 Localitatea: Brăila  Județ: Brăila Performanțe…