×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 749

Federația Română de Bob și Sanie (F.R.B.S.), fondată în 1924, este afiliată la Federația Internațională de Bob și Skeleton (I.B.S.F.) și Federația Internațională de Sanie (F.I.L.). F.R.B.S. organizează activitatea de bob, skeleton și sanie de competiție din România, precum și propria sa activitate, în temeiul statutului și pe baza regulamentelor, normelor și hotărârilor (deciziilor) adoptate de organele sale potrivit competentelor stabilite de Statut.
Competițiile oficiale se dispută pe pârtii omologate, între sportivii și/sau echipajele, pe categorii de vârstă, la următoarele discipline sportive/probe:
- Bob 2 persoane – masculin și feminin
- Bob 4 persoane masculin și/sau feminin
- Skeleton – masculin și feminin
- echipe, bob/skeleton
- Sanie simplu – masculin și feminin
- Sanie dublu masculin
- Sanie echipe
- Sanie pe piste naturale: simplu masculin și feminin, dublu, echipe
Loturile naționale de bob, sanie, skeleton participă în competițiile oficiale internaționale organizate de federațiile de specialitate – I.B.S.F. și F.I.L. și au ca obiectiv obținerea de medalii la Cupa Mondială, Campionatele Europene, Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice de Iarnă.
Competițiile internaționale se desfășoară în sistem circuit alcătuit din 6-9 etape, fiecare etapă se organizează pe durata unei săptămâni pentru fiecare disciplină, pe pârtii diferite cu participarea a cca 40 de națiuni din patru continente.
I.B.S.F. şi F.I.L., cele două foruri internaţionale au aprecieri pozitive asupra participării sportivilor români în competiţiile internaţionale pe care acestea le tutelează, atât din punct de vedere al rezultatelor obţinute de aceştia, al numărului mare de sportivi care se aliniază la start pentru România, cât și pentru organizarea competițiilor oficiale internaționale în țara noastră.
Atât în bob, dar şi la sanie România nu mai este privită ca o naţiune mică, putem spune că se bucură de statutul unei națiuni puternice, care nu are însă o pârtie de bob şi sanie „acasă”.
Prin activitatea federaţiei noastre dorim să contribuim la promovarea acestor discipline pe plan intern şi internaţional, să promovăm prin sport imaginea României la toate evenimentele și sperăm să atragem cât mai multe instituţii ale administraţiei publice locale cu atribuţii în domeniul sportului din zonele cu tradiție în sporturile noastre, precum şi alţi parteneri de drept public şi privat din România.
Printre ultimele rezultate notabile obținute de Federația noastră se numără:
• 2016 – medalie de argint, Campionatul Mondial bob 2 persoane feminin starturi Mamaia (ROU), Grecu Andreea, Vild Olivia
• 2016 – medalie de argint, Campionatul Mondial skeleton masculin starturi Mamaia (ROU), Păcioianu Mihai
• 2016 – medalie de bronz, Campionatul Mondial skeleton masculin starturi Mamaia (ROU), Velicu Dorin
• 2017 – medalie de bronz, Campionatul Mondial bob echipe, Konigssee (GER), Gassner Alexander, Constantin Maria, Grecu Andreea, Fernstaedt Anna, Oelsner Richard, Rademacher Marc
• 2017 – medalie de bronz, Campionatul Mondial U 23 bob 4 persoane Winterberg (GER), Tentea Mihai, Bugheanu Alexandru, Cojan Irinel, Dobre Raul

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al federației.

Data nașterii: 5 noiembrie 1935 Localitatea: Breaza Județ: Prahova Performanțe…
Data nașterii: 22 mai 1938  Municipiu: București Performanțe sportive: Campionatul…
Data nașterii: 2 august 1941 Localitatea: Sinaia Județ: Prahova Performanțe…
Data nașterii: 11 septembrie 1934 Localitatea: Comarnic Județ: Prahova Performanțe…