Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) este o structură sportivă de interes naţional, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, apolitică şi fără scop lucrativ. FRAS este unica structură sportivă de interes naţional autorizată să reglementeze, să organizeze, să controleze şi să coordoneze întreaga activitate de automobilism sportiv desfăşurată pe teritoriul României.

Activitatea FRAS este condusă de Adunarea Generală a cluburilor care se întrunește conform statutului, o dată pe an, iar în perioada dintre două Adunări Generale este condusă de Consiliul Federal, format din nouă persoane: președintele Federației, cei doi vicepreședinți, secretarul general și 5 membrii. Cu excepția secretarului general, toți ceilalți 8 membri sunt votați în cadrul Adunării Generale de Alegeri, desfășurată o data la 4 ani.

La finalul anului 2016, FRAS avea 136 de cluburi membre, 1100 de sportivi licențiați, 10 discipline sportive (raliuri , viteză în coastă, karting, off-road, rally cross, drift, time attack, slalom paralel, autoslalom, rally raid), iar în 2016 a tutelat sau organizat 84 de competiții de Campionat Național. 

Pentru desfășurarea și conducerea competițiilor, FRAS a constituit în conformitate cu statutul său, Comisia Centrală de Arbitri care a licențiat pe parcursul anului 503 arbitri dintre care 206 au și participat activ la competiții. 

Tot în 2016, FRAS a avut primul campion mondial la juniori din istoria României, pe  Simone Tempestini.

Cele mai importante competiții tutelate de FRAS sunt: Raliul Aradului, Raliul Clujului, Raliul Moldovei, Raliul Iașiului, Raliul Sibiului, acestea fiind și competiții internaționale care fac parte din calendarele internaționale FIA, European Rally Challenge sau European Rally Trophy.  În premieră după mulți ani, FRAS a tutelat în 2017 prima etapă din Campionatul Național de Rally Raid, etapă care a contat și în Campionatul Est European și care a avut la start 54 de concurenți din 5 țări.

Pentru mai multe detalii accesați site-ul oficial al federației.