Federația Română de Snooker s-a înființat la data de 8 iunie 2007 prin sentința civilă nr.11,emisă de Tribunalul București secția a IV-a civilă și obține recunoașterea Agenției Naționale pentru Sport și Tineret la data de 28 iunie 2007.  

La data înființării, Federația Română de Snooker s-a constituit ca o asociere de 10 membrii fondatori (Cluburi Sportive recunoscute de Ministerul Tineretului si Sportului având fiecare personalitate juridică și CIS ). În prezent are peste 400 sportivi legitimați la cele 15 cluburi membre și este afiliată la:EBSA - European Billiards & Snooker Association și IBSF - International Billiards & Snooker Federation 

În premieră pentru România, în 2006 la Constanța s-a organizat Campionatul European EBSA, Ladies, Men, Masters cu record de participare(25 țări)

În 2010 la același Campionat European a găzduit în București și organizat de Federația Română de Snooker în parteneriat cu Rin Grand Hotel București, s-a stabilit un nou record de participare: 31 țări.

În 2014 Federația Română de Snooker a organizat în premieră Campionatul European U21 și Campionat European echipe seniori în București în parteneriat cu Hotel Caro București, stabilind un nou record de participare la juniori – 100 sportivi înscrisi și participanți la competiție.

În 2015 Federația Română de Snooker a organizat în premieră Campionatul Mondial  U21 în București în parteneriat cu Hotel Caro București, stabilind un nou record de participare la juniori – 104 sportivi la Men din 35 de țări participante.

În tot acest timp snooker-ul românesc a fost reprezentat la majoritatea competițiilor oficiale internaționale organizate de EBSA si IBSF.

În 2016 la Campionatul Mondial de Juniori, desfășurat în Belgia – IBSF U18, Mihai Vladu obține prima medalie a snookerului romanesc – locul 3, medalie de bronz.

Pentru mai multe detalii accesați site-ul oficial oficial al federației.