Baseball există în România de peste 27 de ani, din 1990, când s-a înființat Federația Română de Baseball și Softball. Peste 1000 de sportivi joacă baseball la noi, în 20 de cluburi din țară. Acest sport se practică și în București, dar și în multe alte regiuni – în Botoșani, în Călărași, în Alexandria, în Brașov. Se joacă în școlile internaționale din București, dar de simpatizanți amatori din toate zonelor.

Este un sport susținut tot mai mult de Ambasada Statelor Unite ale Americii dar și de tot mai mulți susținători din mediul privat. Baseball-ul este o parte a “visului american” in România – tineri de orice condiție pot juca, de la egal la egal, iar cei buni pot ajunge în selecționată națională a României sau pot spera la un transfer într-o țară din Vest.

Anul acesta, s-au organizat mai multe evenimente de promovare a acestui sport, care seamănă puțin cu oina si cricket-ul – dar care are multe lucruri diferite și speciale. Este un sport în care se pune accent pe jocul de echipă și pe respectarea regulilor – toți jucătorii au șansa de a fi vedete și niciun meci nu se încheie la egalitate. Partea cea mai spectaculoasă a acestui sport este ca poate fi practicat de oricine și că fiecare meci poate fi răsturnat de o lovitură de senzație.
În aprilie, s-a organizat la Constanța un meci demonstrativ între naționala României și o selecționată a militarilor americani staționați în România. Iar în iulie, de ziua Statelor Unite, s-a desfășurat la București primul festival de baseball – cu acțiuni de promovare a acestui sport pentru toate vârstele. Anul viitor, baseball-ul românesc merge În Statelor Unite pentru noi acțiuni de promovare, alături de partenerii din Liga Profesionistă Americană.
În Occident, familiile își susțin copiii să învețe baseball pentru că acest sport este frumos, protejează copiii și îi învață reguli democratice. Baseball există în România de peste 27 de ani, din 1990, când s-a înființat Federația Română de Baseball și Softball. Peste 1000 de sportivi joacă baseball la noi, în 20 de cluburi din țară. Acest sport se practică și în București, dar și în multe alte regiuni – în Botoșani, în Călărași, în Alexandria, în Brașov. Se joacă în școlile internaționale din București, dar de simpatizanți amatori din toate zonele.

Pentru mai multe detalii accesați site-ul oficial al federației.