La 12 februarie 1990 este constituită Federația Română de Hochei pe Iarbă — FRHI.În prezent, în România sunt afiliate la forul național un număr de 15 cluburi din 7 județe și București.
De la constituirea federației și până acum au avut loc competiții naționale la toate categoriile de vârstă, atât pe teren mare, cât și în sală.
Pe plan internațional, România a participat cu selecționate la Campionate Europene, Campionate Balcanice, turnee internaționale.

Din 1990 și până în prezent la conducerea FRHI s-au succedat Mihai Tomescu, Radu Câmpeanu, Valentin Samungi, Iolanda Balaș Soter (președinte de onoare), Lazăr Anghel și Sanda Toma Urichianu.

În 1998, FRHI organizează la București ședința Comitetului Indoor al EHF, iar în 1999 la București are loc primul Campionat Balcanic de juniori, pe teren mare, masculin și feminin.
În 2000, la Odorheiul Secuiesc are loc primul Campionat Balcanic de juniori în sală, masculin și feminin.
În ultimii ani, inclusiv în 2016, a avut loc la București, singura competiție de seniori la hochei pe iarbă cuprinsă în programul anual oficial al federației, Trofeul ''Leonid Dulimof'', pe terenul Voinicelul din București.