Tenisul de masă a început să fie practicat în România încă din anii ’20. Prima consemnare oficială a sa a fost în anul 1926, când s-a înfiinţat Federaţia Societăţilor Române de Tenis de Masă, organizaţie premergătoare Federaţiei Române de Tenis de Masă, înfiinţată ulterior, în anul 1939.

De-a lungul celor 78 de ani de existenţă,Federaţia Română de Tenis de Masă a obţinut rezultate notabile şi constante la campionatele mondiale şi europene.

La campionatele mondiale, sportivii români şi-au înscris în palmares 54 de medalii (20 de aur, 9 de argint, 25 de bronz). Între medaliaţi se numără: Victor Vladone, Vasile Goldberger, Pitu Pop, Angelica Rozeanu-Adelstein, Sari Szasz-Kolosvari, Ella Zeller-Constantinescu, Geta Pitică, Maria Golopenta-Alexandru, Otilia Bădescu, ş.a. La campionatele europene de seniori, România a obţinut 73 de medalii (19 de aur, 21 de argint, 33 de bronz). Între medaliaţi se numără:Tiberiu Harasztosi, Toma Reiter, Dorin Giurgiucă, Radu Negulescu, Angelica Rozeanu-Adelstein, Maria Golopenta-Alexandru, Geta Pitică, Ella Zeller-Constantinescu, Eleonora Mihalca, Carmen Crişan, Liana Mihuţ, Eva Ferenczi, Olga Nemeş, Otilia Bădescu, Maria Bogoslov, Emilia Ciosu, Adriana Năstase, Mihaela Șteff, Andrei Filimon, Adrian Crişan, Elizabeta Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernardette Szocz, Ovidiu Ionescu ş.a. La Jocurile Olimpice, România a fost reprezentată în premieră la ediţia din anul 1992, la Barcelona, iar de atunci sportivii români nu au mai lipsit de la nicio ediție a Jocurilor Olimpice.Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Adrian Crişan, la JO Londra 2012, unde s-a calificat în sferturile de finală.

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al federației.

Data nașterii: 14 octombrie 1999 Localitate: Slatina Județ: Olt Performanțe…
Data nașterii: 7 mai 1980 Localitate: Bistrița Județ: Bistrița-Năsăud Performanțe…
Data nașterii: 18 august 2000 Localitate: Mediaș Județ: Sibiu Performanțe…
Data nașterii: 5 martie 1995 Localitate: Targu Mureș  Județ: Mureș Performanțe…
Data nașterii: 28 mai 2000 Localitatea nașterii: Constanța Județul: Constanța…
Data nașterii: 13 ianuarie 1988 Localitate: Arad Județ: Arad Performanțe…
Data nașterii: 15 aprilie 1989 Localitate: Constanța Județ: Constanța Performanțe…
Data nașterii: 24 martie 1992 Localitatea nașterii: Târgu-Mureș Județul: Mureș…
Data nașterii: 28 iunie 1989 Localitatea nașterii: Buzău Județul: Buzău…
Data nașterii: 11 octombrie 2000 Localitatea nașterii: Cluj-Napoca Județul: Cluj…