Având ca adepți milioane de practicanți în special în Vietnam, Cambogia, Myanmar, dar și pe toate cele 5 continente, în peste 70 de tari, Vovinam-ul este un stil de arte marțiale în continuă expansiune, largul său evantai de tehnici de autoapărare cu și fără arme fascinând pasionații artelor marțiale si nu numai.

În România, stilul Vovinam Viet Vo Dao a fost promovat încă din anul 1999 prin inițiativa d-lui Florin Macovei, actual Maestru 6 Dang, Director Tehnic și Președinte al Federației Române și Europene de Vovinam Viet Vo Dao, Vicepreședinte al Federației Mondiale de Vovinam, un mare pasionat al artelor marțiale și un pedagog desăvârșit, ce a reușit să antreneze, atragă și să unească sute de practicanți români de-a lungul timpului într-o mare familie, cea a Federației Române de Vovinam Viet Vo Dao.

Astfel, încă din anul 2003 și până astăzi, țară noastră a fost prezentă cu echipe naționale foarte puternice la toate competițiile internaționale oficiale desfășurate, câștigându-și respectul internațional datorită nivelului tehnic deosebit atât la probele tehnice cât și la cele de luptă, confirmate prin cele aprox. 200 de medalii obținute la Campionatele Europene și Mondiale de atunci și până în prezent.

Începând cu anul 2012, a fost creată Federația Română de Vovinam Viet Vo Dao, entitate sportivă de interes național, recunoscută de Ministerul Tineretului si Sportului, ramura Vovinam Viet Vo Dao fiind astfel în continuă dezvoltare pe teritoriul României.

Astfel, cele mai importante performanțe înregistrate de Lotul Național au clasat România pe locul IV în lume la Campionatele Mondiale de la Paris din 2013 și de mai multe ori locul III la Campionatele Europene (inclusiv cu ocazia Campionatului European găzduit de România în aprilie 2017 la Iași).

Afiliată la Federația Europeană (E.V.V.F.) și Mondială (W.V.V.F.) de Vovinam Viet Vo Dao și în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Sport (A.N.S.T.) și Ministerul Tineretului si Sportului (M.T.S.), Federaţia Română de Vovinam Viet-Vo-Dao (F.R.V.V.) are ca scop organizarea, administrarea şi coordonarea ramurii sportive Vovinam Viet-Vo-Dao în România, la toate nivelurile.
În acest sens, printre principalele obiective ale F.R.V.V. se numără:

• dezvoltarea şi promovarea practicării stilului Vovinam Viet-Vo-Dao pe teritoriul României, fără niciun fel de discriminare pe motive politice, religioase, rasiale, de naţionalitate, sex sau vârstă;
• reprezentarea şi apărarea intereselor stilului Vovinam Viet-Vo-Dao pe plan intern şi internaţional;
• promovarea stilului prin loturile reprezentative şi cele ale cluburilor în competiţiile internaţionale;
• prevenirea şi sancţionarea oricăror metode şi/sau practici neregulamentare în Vovinam Viet-Vo-Dao.
• asigură reprezentarea României în competițiile sportive și în organele internaționale la care FRVV este afiliată.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al federației.