În ţara noastră tirul cu arcul are o veche tradiţie. Arcul a fost armă în timp de război, armă de vânătoare şi instrument de întrecere sportivă în jocurile din timp de pace. De la preocupări sporadice, în perioada 1930-1960, tirul cu arcul începe să se dezvolte în diferite centre ale ţării, cucerind tot mai mulţi adepţi şi susţinători, înfiintându-şi propriile structuri organizatorice, concomitent cu stimularea producţiei interne de arcuri.

În anul 1957, ia fiinţă prima secţie organizată de tir cu arcul, la IMF Târgu Mureş, iniţiată de Szabo Zoltan. În anul următor, 1958, în Valea Jiului, la Petroşani şi în comuna Aninoasa, se formează grupările Parângul si Minerul Aninoasa, avându-i ca iniţiatori pe V. Klopetzky, Fr. Edelin şi V. Tămaş, ultimul, un mare sufletist, sportiv, multiplu campion şi actualmente antrenor emerit sub Federația Română de Tir Sportiv .

Începând cu anul 1959, ia fiinţă un număr mare de secţii, de exemplu: Lemnarul. (.Mobila.), Sanitarul, Ciocanul (Electromureş), Forestierul, Reghin, Voinţa, Gheorgheni, Confecţia, Odorhei, IPRAN Bucureşti, Olimpia Bucureşti, Ştiinţa Cluj. Apoi, în 1960 şi mai târziu: AS. Armata Cluj, Voinţa. Satu Mare, CSM. Iaşi, CSŞ. Rădăuţi, Voinţa.Rădăuţi, Metalul Rădăuţi. În Târgu Mureş apar secţiile PTTR., Voinţa, Sănătatea, CS.Mureşul.

La Jocurle Olimpice de la Moscova din 1980, s-a ocupat un merituos loc XIII la fete şi XV la bărbaţi prin Aurora Chin şi Andrei Berki, rezultate ce au constituit o bună reuşită, introducând tirul cu arcul românesc în arena internaţională. În 25 ianuarie 1990 marchează desprinderea de Federaţia Roamână de Tir Sportiv, Federaţia devenind Federaţia Română de Tir cu Arcul.

De-a lungul timpului sportivi FRTA au participat la aproapte toate Campionatele Europene, Mondiale, Cupe Europene si Mondiale, Grand Prix-uri și Campionate Balcanice sub egida Federatiei Internaționale de Tir cu Arcul, în prezent denumita World Archery şi Uniunea European Medietraneană de Tir cu Arcul în prezent denumită World Archery, obţinând rezultate notabile.

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al federației.