Federația Română de Tenis este organizația care se ocupă de tenisul de câmp din România de aproape nouă decenii, perioadă în care a contribuit consistent la dezvoltarea acestui sport în țara noastră.

Federația Română de Tenis este afiliată la Federația Internațională de Tenis, cea care organizează cele mai importante evenimente mondiale de tenis pe echipe: Jocurile Olimpice, Davis Cup și Fed Cup.
Federația Română de Tenis este, de asemenea, afiliată la Tennis Europe, o uniune a 50 de state europene care organizează cele mai importante turnee pentru copii și juniori din Europa.

În acest moment, la nivel de echipă națională, suntem reprezentați în elita tenisului mondial feminin de o generație de jucătoare de excepție, România jucând în Grupa Mondială a FED Cup, un veritabil Campionat Mondial pentru echipe naționale.
Echipa de Cupa Davis a fost, de asemenea, pentru mulți ani, în Grupa Mondială, și se menține chiar și acum în elita tenisului mondial.
Jucătorii Horia Tecău și Florin Mergea au realizat, în 2016, cea mai mare performanță din istoria tenisului românesc: prima medalie olimpică, la Rio 2016, argint în proba de dublu masculin.
În cifre, tenisul din România înseamnă:
- aproape 400 de cluburi;
- peste 4.000 de jucători legitimați și peste 25.000 de jucători amatori;
- aproximativ 1800 de terenuri de tenis.
Federația Română de Tenis organizează, an de an:
- un turneu WTA International, la București - ”BRD Bucharest Open”;
- 10 turnee masculine și 9 turnee feminine din circuitul ITF PRO, dotate, fiecare, cu premii de cel puțin 15.000 de dolari;
- 4 turnee internaționale ITF Juniors, destinate jucătorilor care nu au împlinit 18 ani, și 10 turnee Tennis Europe la toate categoriile de vârstă, până la 16 ani, două turnee Nations Challenge, echivalentul unui Campionat European pe echipe U12 și 4 Summer Cups, echivalentul unui Campionat European pe echipe U14 și U16;
- 350 de turnee naționale, incluzând și campionate naționale la toate categoriile de vârstă.

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al federației.

Data nașterii: 26 ianuarie 1985 Localitatea: Craiova Județ: Dolj Performanțe…
Data nașterii:  19 ianuarie 1985 Localitatea: Constanța Județ: Constanța Performanțe…
Data nașterii: 27 septembrie 1991 Localitatea: Constanța Județ: Constanța Performanțe…
Data nașterii: 07 aprilie 1990 Localitatea: București Performanțe sportive: Jocurile…