Este un sport de echipă captivant care este construit pe îndemânare, viteză, disciplină și lucrul în echipă. Aproape 2 milioane de jucători, bărbați și femei de toate vârstele, joacă hochei pe gheață în întreaga lume. Este un sport extraordinar de urmărit pe patinoar sau la televizor, dar și mai grozav de jucat.

Beneficiile copiilor care practică hochei pe gheață sunt numeroase. Ei vor dezvolta și îmbunătăți coordonarea, agilitatea și puterea. Scopul nu este numai de a produce jucători de hochei pe gheață, ci și de a ajuta oamenii să se dezvolte, să-i pregătească să intre în lume cu toate “instrumentele”necesare pentru a trăi o viață de calitate, productive, cu realizări. Astfel, copiii vor deprinde abilități cum ar fi încrederea în sine, munca în echipă, stima de sine și sportivitatea care îi vor ajuta în toate domeniile vieții. Mai presus de toate, se vor distra într-un mediu pozitiv, sănătos și sigur în care pot întâlni și alți copii.

Hocheiul a fost întotdeauna un sport de nișă, dar unul dintre lucrurile care îl fac minunat este că cei care sunt fani sunt recunoscuți pentru fair playul din afara arenelor sportive, sociabili și concilianți.

În timp ce ambianța și strategia hocheiului ca un întreg sunt inimitabile, ceea ce face cu adevărat cel mai bun joc inventat vreodată, este jocul în sine. Ritmul de joc si pasele îl fac jocul perfect pentru o generație de fani care cresc cu nevoia de a fi atrași în ceva cu adevărat provocator. Jocul este frumos, în lipsa unui cuvânt mai bun. Jucătorii au cele mai lucrate abilități. Hocheiul este unul din jocurile cele mai interesante si palpitante dintre sporturi, iar acest lucru se datorează in mod special îndemânării jucătorilor.

Cunoscând trecutul putem construi viitorul. Iată de ce prezentăm principalele repere istorice privind activitatea de hochei din România:

- 24 ianuarie 1924, Federția din România se afiliază la Federația Internațională de Hochei pe Gheață;

- De atunci, până în prezent, România a participat la peste 58 de campionate mondiale și 4 Olimpiade de Iarnă.

- România a fost în elita hocheiului pe gheață mondial: a ocupat locul 7 la Olimpiada din 1976, de la Innsburck (Austria) și locul 6-7 la Olimpiada din 1980, de la Lake Placid, SUA.

Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul oficial al federaţiei.