Federaţia Română de Yachting a fost înfiinţată în anul 1938 şi în conformitate cu Legea Educaţiei Fizice şi Sportului nr. 69/2000 a fost reorganizată prin sentinţa civilă nr 4F din 14.01.2002 a Tribunalului Bucureşti Secţia a IV-a Civilă.
Federaţia Română de Yachting are în prezent 28 structuri sportive afiliate.
Prin atribuţiile sale, Federaţia Română de Yachting monitorizează şi organizează activitățile de pregătire şi competiţionale atât pentru categoriile dinghy cât şi categoria de yachting offshore. La categoria dinghy, în România, se practică clasele olimpice 470 masculin şi feminin, FINN masculin şi Laser Radial feminin şi Laser Standard masculin cât şi clasele neolimpice Optimist, Cadet, OK, Zoom8, Laser 4.7 şi 420.
La categoria de yachting offshore sunt folosite sistemele de handicap IRC şi ORC.
Prin utilizarea sumelor finanţate de MTS în conformitate cu contractele de finanţare şi a altor sume din venituri proprii FRY, federaţia desfăşoară stagii de pregătire şi organizează competiţii interne şi participarea la competiţii internaţionale.
Menţionăm că în ultima perioadă de timp performanţele realizate de sportivii noştri se află pe un trend ascendent, sportivii noştri obţinând în 2014 două titluri de campion european şi un titlu de vicecampion mondial iar în 2015 un titlu de vicecampion european.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al federației.