Primul contact cu acest sport în Romania, a avut loc în 1994. În Cartierul Francez din București, s-a construit primul teren de squash, în cadrul complexului Le Club. Liviu Popescu a fost primul jucător și omul care s-a ocupat în finalul anilor ’90 de promovarea acestui sport. Mai târziu, la începutul anilor 2000, au urmat încă 5 terenuri : 3 la World Class Mariott și 2 în complexul Pescariu Sports&Spa.
În tot acest timp, s-au făcut eforturi pentru înființarea Federației Române de Squash, iar rezultatul final a venit în mai 2014, când Ministerul Tineretului și Sportului a aprobat și a recunoscut oficial Federația Română de Squash.
În 2016, am organizat în premieră Campionatul European pe echipe, Level 3 la București la Clubul Infinity București, dotat cu 5 terenuri de cea mai înaltă calitate, unul dintre centrele de elită a Europei de Est, din punct de vedere al condițiilor. Concursul a aliniat peste 20 țări, printre care putem enumera - Italia, Finlanda, Luxembourg, Scoția si Israel.
Succesul acestui eveniment ne-a dus în vizorul Forului European de Squash pentru organizarea de noi evenimente printre care – Romanian Junior Open (turneu internațional de elita pentru juniori), European Squash Masters (etapa de campionat european de veterani) și multe altele.

În martie 2015 a avut loc, la Bucuresti, prima ediție a Capionatului National organizat sub egida Federației Române de Squash. Prezența a 108 sportivi a reprezentat un nou record pentru turneele organizate in România, iar Andra Petrica si Andrei Luchian au devenit primii campioni naționali. De asemenea, în luna ianuarie, s-a desfășurat și Campionatul Național rezervat juniorilor și veteranilor.

Campionatul Balcanic pe echipe a fost organizat în două rânduri în România, prima oară fiind în 2014, când echipa masculină a luat locul 4, iar a doua oara in 2016 când echipa a reușit cea mai buna performanță până în ziua de azi, locul 2. De asemenea, la ediția din 2016, echipa de fete a reușit sa aibă un rezultat excelent, clasându-se pe al 3-lea loc al podiumului.
În 2016 Infinity Sports Arena a găzduit primul cantonament dedicat juniorilor. S-au organizat patru sesiuni diferite de câte 10 zile, iar juniorii s-au bucurat de îndrumarea unor antrenori din București, Timișoara, Cehia, si Sri Lanka. Copiii s-au bucurat de găzduire, antrenament, mese, relaxare și joaca, fără ca părinții să achite vreo taxă în acest sens.
Primul turneu internațional de juniori a fost organizat în România în septembrie 2016. 13 jucători români și 3 din Grecia s-au luptat în cadrul acestui turneu de juniori, timp de doua zile, pentru primul titlu internațional.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al Federației.