Federația Română de Darts a fost înființată în anul 2008 și a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive, darts-ul, în 2010 și recunoașterea ca federație națională în 2015. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaționale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014 și urmează ca țara noastră să găzduiască, în 2019, Campionatului Mondial, după ce Federația Română de Darts a câștigat licitația pentru organizarea acestei competiții.
În Romania darts-ul este prezent încă din 1994, prin competiția Bucharest Thursday Darts League, liga înființata de către reprezentanți ai ambasadelor și a cărei desfășurare continuă.
In anul 2014 FDR a organizat la București, Hotel Intercontinental, Campionatul European de Darts, la care au participat 30 de delegații din tot atâtea tari (400 jucători) timp de o săptămână.
FRD a organizat 10 competiții internaționale - 8 ediții RIDO (Romanian International Darts Open 2009 - 2017) si 4 editii RCDO (Romanian Classic Darts Open 2013 - 2017)
Începând cu anul 2016, a apărut un nou concept - Romanian Darts Festival – care unifica cele 2 turnee într-un weekend cu premii consistente și expunere media pe măsură.
Din 2008 și până în prezent, FRD a organizat un număr de peste 300 de concursuri la nivelul întregii țari, având la ora actuală un număr de 14 cluburi afiliate.
Din 2010 Federația Romana de Darts este recunoscută de Federația Mondială de Darts (WDF).
Ca urmare a rezultatelor excelente în organizarea Open-urilor României, a concursurilor interne si a Campionatului European, FRD a primit acordul WDF pentru organizarea Campionatului Mondial din 2019.
In octombrie 2010, Naționala României a participat în premieră la Campionatul European de Darts pe Națiuni, ocupând un onorabil loc 9.
In fiecare an, 5 jucători români au dreptul să participe la Campionatului Mondial – Winmau World Masters.
Echipa națională masculină de darts a României a cucerit primul trofeu internațional din istorie, în competiția pe echipe de la Mediterranean Cup 2017. Alte rezultate notabile ale României sunt clasarea lui Adrian Frim pe locul trei la competiția de simplu și ocuparea aceleiași poziții la dublu, unde i s-a alăturat Răzvan Negoț.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al federațiie.