Anul 1924 – an al înființării Federației Internaționale de Schi este și anul înființării Federației Române de Schi Biatlon. Este onorant pentru noi să știm că printre cele 14 țări care au întemeiat Federația Internațională de Schi se află și România, având în vedere că astăzi mai multe de 100 de țări fac parte din această federație dar mai important ni se pare faptul că, în anul 2024 aniversăm 100 de ani de existență.
După înființarea Federației Române de Schi Biatlon, schiul ca ramură de sport, începe să fie cunoscut în aproape toate zonele montane ale țării.
Practicarea schiului este o dovadă pertinentă a apartenenței comune la civilizația europeană, spre mândria celor care au slujit cu devotament și pasiune aceste sporturi pe cât de fascinante pe atât de instructive, și nu au fost puține: generații și generații de organizatori, tehnicieni, sportivi, printre care se numără și cei de azi, fiecare aducându-și contribuția la clădirea edificiului pe care-l numim Federația Română de Schi Biatlon.
Federația Română de Schi Biatlon este structură sportivă de utilitate publică, are în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca principal obiect de activitate, dezvoltarea și promovarea a cinci ramuri sportive, respectiv: schi alpin, schi fond, schi sărituri, snowboard și biatlon, sporturi care sunt organizate în cele 61 de cluburi afiliate.
Orice tânără sau tânăr din România poate să învețe schiul sau biatlonul înscriindu-se la unul din cluburile sportive cel mai apropiat de localitatea de domiciliu. La aceste cluburi, tinerii sunt instruiți de antrenori de specialitate și înaltă calificare, având șanse reale să facă progrese în disciplina sportivă aleasă.
În acest sens putem să dăm exemple cum ar fi: Reka Ferencz – Campioană Mondială de juniori la biatlon, Paul Pepene – Campion Mondial U23 la schi fond sau Luminița Pișcoran – Campioană Europeană de seniori biatlon și alții.
Susținerea performanței ca și participarea la competițiile internaționale majore este făcută de Federația Română de Schi Biatlon care are printre alte obiective și pe acela de a pregăti generațiile viitoare de înalți performeri.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al federației.