Jocul de polo, (polo pe apa), este unul dintre cele mai vechi jocuri sportive, britanicii fiind considerați părinții acestui sport.
In Romania, primele date despre polo datează din 1930, data de constituire a Federației Române de Natație. Primul Campionat național de polo se desfășoară în 1933, la București, Ștrandul Kiseleff, învingătoare fiind echipa din Târgu Mureș, căreia i s-a acordat un trofeu denumit ‘’Cupa României’’.
In anul 1952, consemnam debutul echipei reprezentative a României la Jocurile Olimpice, urmat de alte participări, culminând cu o confirmare valorică de excepție in 1960, la Roma, in 1960, când Romania s-a clasat pe locul V.
Ultima participare la JO este cea de la Londra, din 2012.Următorul principal obiectiv al FR Polo este participarea la Jocurile Olimpice din Tokyo, in 2020.
Ramura a Natației, așa cum este recunoscuta de către FINA – Federation Internationale de Natation, și LEN – Ligue Europeene de Natation, jocul de polo a figurat ca parte componentă a disciplinei de natație, alături de înot, înot sincron, sărituri.
Începând cu 20 mai 1990, jocul de polo s-a desprins de Federația Română de Natație, (actuala FRNPM), si se constituie Federația Română de Polo – recunoscută de către FINA si LEN, participând permanent la competițiile internaționale organizate de către cele doua organisme și la Jocurile Olimpice, fiind una dintre puținele ramuri ale sporturilor de echipă prezente constant la cea mai importanta competiție sportiva internațională.În prezent, exista 41 de structuri afiliate la FR Polo.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul oficial al federației.